12. oktobrī tiks dots starta šāviens 105. Nacionālās hokeja līgas (NHL) sezonai. Latviju 2021./2022. gada sezonā hokeja mekā pārstāvēs trīs uzbrucēji un vārtsargs. Protams, tiek lolotas cerības, ka vēl kāds mūsu hokejists varētu spert slidas uz NHL ledus. Kas tad gaidāmajā sezonā sagaida Zemgu Girgensonu, Rūdolfu Balceru, Teodoru Bļugeru un vārtu vīru Elvi Merzļikinu? Sazinājos ar sporta žurnālistu, kuram nav sveši hokeja notikumi otrpus okeānam, Lotāru Zariņu, lai uzzinātu viņa domas par to, kas gaida latviešus NHL sezonā.

Bufalo "Sabres" un Zemgus Girgensons

Zaudējumi, zaudējumi un vēlreiz zaudējumi - šādi vārdi nāk prātā NHL līdzjutējiem, izdzirdot Bufalo "Sabres" komandas nosaukumu. Desmit sezonas pēc kārtas klubam nav izdevies sasniegts "play-off". Zemgum Girgensonam iepriekšējā sezona gāja secen, jo pirmssezonas treniņspēlē tika gūts savainojums, kas liedza spēlēt visu gadu. Uzbrucējam vēl līgumā atlikuši divi gadi.

Iepriekš medijos minēts, ka vislabākais variants Girgensona gadījumā būtu, ja Bufalo aizmainītu latvieti uz citu vienību. Šim viedoklim piekrīt Lotārs Zariņš: "Domāju, ka viņa personiskajā izaugsmē tas būtu tikai pluss, piemēram, spēlēt klubā, kura ambīcijas ir Stenlija kauss vai vismaz izslēgšanas spēles.

"Sabres" vairāk aizvada cīņu paši ar sevi. Komanda nav spējīga sev nospraust mērķus vai neredz izeju no šīs bedres. Var teikt, ka kopš Girgensona pirmsākumiem klubs mokās ar šo problēmu."

Vēl liels jautājums ir par Džeku Aikelu, vai viņš paliks komandā. Redzot pašreizējo situāciju, drīzāk ne… Visticamāk, Zemgus produktivitāte pieaugs, jo komandu ir pametuši vairāki nozīmīgi spēlētāji, un kādam nāksies dot ieguldījumu rezultāta veidošanā. Zariņš pat uzskata, ka Zemgus varētu tikt paaugstināts virknējumos: "Neatkarīgi no tā vai Džeku Aikelu aizmaina, Girgensons nespēlēs augstāk par otro maiņu. Spēles laiku varētu noteikt arī hokejista parādītais sniegums, tikko Rīgā viņš nodemonstrēja, ka ir ļoti labā formā. Cerams, ka tā bija laba iesildīšanās sezonai, domāju, ka Zemgus sasniegs 20 punktu robežu." Iepriekš Girgensons galvenokārt spēlēja ceturtajā maiņā un palīdzēja komandai spēlēt nevienādos sastāvos.

Skaidrs, ka klubu sagaida vēl viena pārbūve. Redzot "Sabres" pašreizējos arhitektus, nerodas pārliecība, ka klubu tuvākajās sezonās gaida daudz spilgtu panākumu.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp