Pavisam nesen sociālo tīklu lietotājus iepriecināja kāds lielisks notikums – partijas “Latvija pirmajā vietā” (LPV) biedri publicēja savu ultimātu valsts prezidentam Egilam Levitam. Tā kā pēdējā raidījuma “Caur ērkšķiem uz...” sezona bija salīdzinoši garlaicīga, man prieks, ka jaunā partija ar savām aktivitātēm atkal paceļ latiņu līmenī.

“Mēs ierosināsim Valsts prezidenta Egila Levita pirmstermiņa atbrīvošanu no amata, ja mūsu prasības netiks izpildītas divu nedēļu laikā, Jums tiks atņemta prezidenta pensija, dzīvoklis un mašīna. Latvijas Republikā nevar būt prezidents, kas neievēro Satversmi un Tautas gribu. Tādēļ tiks ierosināts Likums par prezidenta pirmstermiņa atbrīvošanu no amata, liedzot Jums visas privilēģijas,” teikts ultimātā.

Tālāk uzskaitītas septiņas viegli prognozējamas un klišejiskas prasības par cilvēku šķirošanu un obligāto vakcināciju, kuras neatkārtošu, bet ultimāts parakstīts ar patosainu “Latvijas tauta!”.

Pirmkārt, vēlos teikt, ka nevienam nav tiesības privatizēt Latvijas tautas viedokli un savas ambīcijiņas parakstīt tautas vārdā var vien cilvēki ar deģenerātu stilu. Ņemot vērā faktu, ka pēdējās vēlēšanās, kurās Šlesers startēja, viņa partija saņēma 1,18% vēlētāju balsu, šī “aiz mums stāv tauta” retorika kļūst vēl smieklīgāka.

Otrkārt, ultimātā izteiktos draudus partija nemaz nekādi nevar realizēt, tāpēc vēl klajāku populismu par šo grūti iztēloties. LPV nav Saeimā, tāpēc šādu likumu nevar nedz ierosināt, nedz arī pieņemt. Bet intelekta tīrradņi noteikti sajūsmā, ka Egilam atņems mašīnu.

Komentāri (16)CopyLinkedIn Draugiem X