Nedēļas nogalē jauktās cīņas mākslas (MMA) cīkstonis Aleksandrs Volkanovskis otro reizi karjerā centīsies aizstāvēt savu "Ultimate Fightning Championship" (UFC) jostu pusvieglajā svara kategorijā pret amerikāni Braienu Ortegu. Pašlaik austrālietis Volkanovskis cīnās divīzijā, kurā svara ierobežojums ir līdz 65,8 kilogramiem. Savulaik šis vīrs, spēlējot regbiju, svēra 97 kilogramus...

Volkanovskis piedzima 1988. gada 29. septembrī Austrālijas pilsētā Šelharburā. Viņa tēvs nāk no Maķedonijas, bet māte no Grieķijas. "Esmu šeit uzaudzis un joprojām saucu šo vietu par savām mājām. No šejienes nāk tādas personības, kas nebaidās no darba, jo apkārt ir daudz darba vietu industriālajā vidē," sarunā ar UFC preses dienestu čempions raksturo savu piederību pilsētai.

Jau no bērna kājas Volkanovski aizrāva sports. Sākotnēji viņš spēlēja futbolu un paralēli trenējās cīņas sportā. 14 gadu vecumā augumā nelielo puisi uzaicināja uz regbija treniņiem. Vēlāk viņš kļuva par ļoti nozīmīgu spēlētāju Varilla "Gorillas" komandā.

"Manam brālim patika futbols, tēvs dievināja šo spēli, bet man ne pārāk tā gāja pie sirds. Iespējams, es būtu sācis regbija karjeru ātrāk, bet visi draugi spēlēja futbolu," sarunā ar "The Athletic" stāsta pusvieglā svara kategorijas čempions. Tomēr tādu nodarbi kā regbiju visi zināja, jo tas ir viens no vadošajiem sporta veidiem Illavaras reģionā, no kurienes nāk stāsta varonis.

Volkanovskis augumā ir tikai 1,68 metrus garš, tāpēc viņam bija ļoti svarīgi uzaudzēt lielu muskuļu masu, lai veiksmīgāk spētu darboties laukumā, kur lielākā daļa pretinieku bija daudz garāki un arī smagāki. Pievienojoties "Gorillas" klubam, viņš svēra 80 kilogramus. "Viņš ātri apguva spēles noteikumus. Par spīti īsajam augumam, viņam bija lielāks gribasspēks nekā daudziem citiem. Viņu nespēja apturēt pat trīsreiz lielāki spēlētāji. Tādi sportisti ir katra trenera sapnis," atmiņās gremdējas cīkstoņa kādreizējais regbija treneris Rodnijs Pepers.

"Par spīti savam svaram un nelielajam augumam, man vienmēr bija liels spēks. Iespējams, tas nāk no tēva, jo viņš lielāko mūža daļu ir strādājis fiziski smagu darbu. Cilvēki nespēja noticēt, ka daudz lielāki tēviņi nespēj mani nogāzt," sarunā ar ESPN stāsta Volkanovskis. Aleksandrs bija viens no kluba labākajiem spēlētājiem, bieži pēc mačiem saņemot labākā spēlētāja balvu. 2011. gadā viņš palīdzēja vienībai izcīnīt titulu vietējā premjerlīgā.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp