Tāda kalibra pretinieks Aturam Mannam kā Mairis Briedis viņa karjerā būs pirmoreiz. Kazahstānā dzimušais Vācijas pārstāvis apzinās Latvijas boksa zvaigznes spēku, bet cīņai oktobra vidū būs sagatavojies maksimāli labi un ir gatavs savam sportiski lielākajam izaicinājumam. Duelī ar krūzeru svara divīzijas Top 1 bokseri Manns cer šokēt boksa pasauli, viņš atklāja sarunā ar TVNET.

Lielais bokss Rīgā atgriežas pēc ilgāka pārtraukuma. Briedim savu skatītāju priekšā cīņa ar Mannu būs pirmā vairāk nekā divu gadu laikā. 16. oktobrī "Arēnā Rīga", kur Mairis centīsies aizstāvēt savu Starptautiskās Boksa federācijas (IBF) čempiona jostu pirmajā smagajā svara kategorijā.

Brieža komanda par cīņu ar Mannu uzzināja un vienojās vien pusotru mēnesi pirms pašas cīņas. Līdzīgi arī Manna nometnē. Parasti tā nenotiek, bet šoreiz spieda apstākļi, jo situāciju ietekmēja gan Covid-19 pandēmija, gan tas, ka Briedis ilgāk nevarēja gaidīt - jāaizstāv tituls.

Ar skaļām uzvarām Manns savā karjerā nevar lepoties, taču profesionālajā boksā 18 cīņās zaudējuma rūgtumu izjutis tikai vienreiz. Ievērojami lielākā daļa viņa pretinieku uzvārdi daudz neko neizteiks. Piemēram, priekšpēdējo cīņu "Zibensvīrs" (Manna oficiālā iesauka boksa aprindās) aizvadīja pret gruzīnu Soso Abuladzi, kura vārds pat boksa pasaulē nav atpazīstams. Kopš 2017. gada Abuladze piedalījies 15 cīņās un tikai vienā svinējis uzvaru. Turklāt Manns Gruzijas bokseri pieveica vien pēc punktiem.

Pārliecinošs cīņas favorīts būs 36 gadus vecais Briedis. Un tas ir skaidrs ikvienam. "Mairis joprojām ir savas karjeras top fiziskajā formā," sarunā ar TVNET sacīja viņa menedžeris Raimonds Zeps.

Manns norāda uz Brieža spēku, pieredzi un ilgu laiku viņu vērojis, abi pabijuši kopā vairākos boksa turnīros.

"Maira panākumi runā paši par sevi," TVNET teica Manns, kura teikto no vācu valodas pārtulkoja viņa menedžeris Daniels Todorovičs. "Briedis ir pieredzes bagāts bokseris, ļoti nopietns pretinieks ikvienam, turklāt pasaules pirmais numurs krūzeru svarā. Zinu, ka viss runā viņam par labu, bet es pavisam noteikti būšu gatavs. Tas ir bokss... centīšos parādīt savu labāko sniegumu."

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp