Nez vai leģendārais gaišreģis Eižens Finks spēja paredzēt, ka reiz kļūs par kino seriāla varoni. Kaut gan, kā apgalvo darba “Emīlija. Latvijas preses karaliene” veidotāji, visticamāk, Finkam tas itin labi patiktu, jo pagājušā gadsimta 30. gados viņš bija skandaloza slavenība, kas labprāt gozējās smalko aprindu tenku lapās. Katrā ziņā par “latviešu Nostradamu” sauktā Finka vārdi kā liktenīgs pavediens apvij tā laika “dzelzs lēdiju” Emīliju Benjamiņu, kuras dzīves stāstam, sākot no 1. oktobra, sekosim mūsu kinoteātros.

“Emīlija. Latvijas preses karaliene.” ambīciju ziņā, ar valsts finansējumu 1 045 000 tiecas kļūt par tādu kā kulta seriāla “The Crown” (Kronis) pašmāju ražojumu. Septiņu sēriju (pēdējā dokumentāla) veidošanā iesaistīti mūsu labākie aktieri ar Gunu Zariņu titlullomā. Režisoru komandā pieredzējušie un “kristapotie” režisori Andis Mizišs, Dāvis Sīmanis, Kristīne Želve.

Savukārt kostīmu mākslinieču Aijas Strazdiņas un Rūtas Kuplās darbs jau būtu atsevišķas modes skates cienīgs. Ar nepacietību tiek gaidīts, kāds tad ekrānā parādīsies Vilis Lācis (aktieris Jēkabs Reinis), Kārlis Skalbe (Uldis Anže) un vēl virkne citu vēsturisku personāžu. Proti, būs par ko runāt un aprunāt, līdzīgi kā tā laika sabiedrībai, jo cilvēka daba necik daudz nav mainījusies – mūs interesē privātās dzīves aizkulises, varas spēles un līdzīgi kā toreiz tik ļoti vēlamies, lai kāds pateiktu - kāda tad nākotne mūs sagaida. Nez kādu nākotni viņš saskatītu mūsu laikabiedriem, bet toreiz tika paredzēta Musolīni nākšana pie varas Itālijā, tāpat nosaukti Latvijas vēsturei zīmīgie gadi, pat savu nāves datumu Finks precīzi zinājis.

Komentāri (1)CopyDraugiem X Whatsapp