Laikā, kad Latvijas Hokeja federācija ģenerālsekretārs Viesturs Koziols Sanktpēterburgā kļuva par IIHF Padomes locekli, tepat pašu mājās notika trīs hokeja spēles. Kas beidzās ar vienas puses lielu uzvaru un otras puses smagu zaudējumu.

Tā Liepājā Normunda Sējēja audzēkņi neļāva uzelpot HS “Rīga” – 8:0, Jelgavā “Zemgale” smagi sasita “Prizmu” – 10:1, bet “Dinaburg” savā laukumā nespēja cienīgi pretoties “Mogo” – 0:7. Turnīra tabulā nodalīšanās vēl nav notikusi, bet laukumā tas jau ir redzams.

Salīdzinot ar pavasari, kad hokeja laukumos saimniekoja “Olimp/Venta 2002”, rudens ir iesācies pretējā virzienā: valsts čempioni “Olimp” ir zaudējuši visas trīs spēles saviem galvenajiem konkurentiem – vispirms Jelgavai – 4:7, pēc tam ar 1:3 gan “Mogo”, gan “Liepājai”. Čempionvienībā it kā lielas izmaiņas nav notikušas, taču laikam jau trīs jauno puišu došanās citos virzienos ir jūtama. Pirmkārt jau vārtos, kur Rūdolfs Gusts Lazdiņš pērn vilka komandu uz augšu. Cerams, ka vēl iespēlēsies Kārlis Zakrevskis, bet īstas ticības nav.

Šoruden Zviedrijā spēlējošais uzbrucējs Emīls Ezītis bija viens no tiem, kas komandai deva enerģiju. Tāpat kā aizsargs Arvils Bergmanis aizsardzībā. “Olimp” fani gan var teikt, ka līdz pavasarim vēl tālu un tad jau veterāni ieslēdz piekto ātrumu.

Pavasara atskaņās interesantas izskatās cīņas spēcīgāko kvartetā. Pavasarī paliekot bez medaļām, Ģirta Ankipāna trenētie “Mogo” spējuši uzvarēt visus trīs medaļniekus: “Liepāju” ar 4:1, “Zemgali” kā daždien Aļona Ostapenko – 6:0, un ciest dabūjis arī “Olimp” – 3:1. 3. vietā finišējušie liepājnieki tikuši galā ar sudraba blici no Jelgavas – 4:3, kā arī pieveikuši “Olimp” – 3:1.

Un visbeidzot “Zemgale” čempionāta atklāšanas mačā paveica mazu brīnumu, atspēlējoties no 0:3 pret “Olimp”. Kaut vasaras vidū viss rādījās krietni savādāk.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp