Kad 35 gadus veca sieviete 2019. gadā pazuda trīs kilometrus no savas saimniecības Vīlandes apgabalā, viņa tika meklēta nedēļu. Galu galā kāds sievietes līķi atrada Mulgimā, 50 kilometrus no pazušanas vietas. Viņas rokas bija sasietas aiz muguras, un viņas mugursomā atradās milzīgs akmens. Slepkava, 28 gadus vecais Raido, tika atrasts ātri, tomēr slēgtās tiesas sēdes dēļ sabiedrība joprojām nezina par apstākļiem, kuru dēļ šķietami pieklājīgais ģimenes tēvs pastrādājis tik smagu noziegumu, raksta "Postimees".

Gandrīz pēc 20 gadiem, kad Raido ieraudzīja Aliju, viņš atcerējās bērnības traumu, kas visus šos gadus bija viņu vajājusi. Vēl pirms augusta traģiskajiem notikumiem Raido brauca garām Alijas mājai un nejauši ieraudzīja viņu. Vīrietis iegriezās pagalmā pie Alijas, uzskatot, ka viņam ir kas jāsaka, taču viņš nebija gatavs sarežģītai sarunai. "Mēs tērzējām par šo un to," saka Raido.

Tajā liktenīgajā dienā, atkal sastopoties ar Aliju, Raido beidzot nolēma ar viņu parunāt un ieaicināja viņu savas saimniecības pagalmā. Tā atrodas dažus desmitus metru no galvenā ceļa.

"Es viņai teicu, ka uz minūti ieiešu mājā. Palūdzu, lai viņa mani sagaida pie automašīnas. Biju ļoti noraizējies un vēlējos nedaudz nomierināties. Man bija grūti elpot, domas trakoja," stāsta Raido. Pēkšņi istabā ienākusi Alija. "Pēc tam es aizsvilos un izmetu viņu ārā. Es teicu, ka atceros visu, kas notika, un ka viņa izpostīja manu bērnību," stāsta vīrietis.

Komentāri (1)CopyLinkedIn Draugiem X