Paula Tisenkopfa ir kosmētikas zīmola "MÁDARA" līdzdibinātāja. Šobrīd viņa nolikusi malā biznesa lietas un pievērsusies savai sirdslietai – sociālam un mākslas projektam "Paštrokšņi", kura centrālais notikums ir izstāde Rīga. Tās impulss ir Paulas slimības pieredzes stāsts.

Sataustot krūtī bumbuli, Paula nekavējoties meklēja palīdzību pie mediķiem. Tika veikta operācija un pārdzīvota arī ķīmijterapija. Paulai ir arī pozitīva ārstēšanās pieredze, jo gan operācija, gan arī nepieciešamie medikamenti ir iekļauti valsts apmaksātajā programmā vēža pacientēm. Ar savu stāstu viņa vēlas uzrunāt arī citas sievietes nenobīties turpināt pilnasinīgi dzīvot, kad apstiprinās diagnoze – vēzis.

Kā nolēmāt, ka par savu pieredzi, uzveicot audzēju, ir jāpastāsta plašākai sabiedrībai ar izstādes "Paštrokšņi" starpniecību? Tas tomēr ir intīms un personisks stāsts.

Ar savu pieredzes stāstu nolēmu dalīties tāpēc, ka atcerējos sevi, esot tajā posmā, kad saskāros sākotnēji ar aizdomām par diagnozi un pēc tam jau ar apstiprinātu diagnozi, un ar visu no tā izrietošo ārstēšanās procesu. Mani tolaik pavadīja sajūta, ka esmu viena savās bailēs, nedrošībā un izmisumā. Pati uzmeklēju internetā dažādus sieviešu pieredzes stāstus. Tajā mirklī tie mani spēcināja, jo lasot uzzināju, ka ir iespēja no vēža izārstēties un pēc pārdzīvotā kļūt vēl stiprākai.

Taču es arī ticu, ka mēs, kā sabiedrība varam runāt atklāti ne tikai par skaisto mūsu dzīvē, bet dalīties arī tajā, kas ir baisais, biedējošais un tumšais. Dzīvē ir gan labais, gan tas, no kā mēs baidāmies.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X