Vai arī tu esi dzirdējis, kā kāds pazīstamais saka, ka ziemā jau tā ēšana ir citādāka - vairāk treknu mērču, zupu, saldumu? Bet kāpēc? Vai cilvēks uzkrāj rezerves kā lācis? Vai roka ledusskapi atver biežāk tāpēc, ka auksti, vai tāpēc, ka mēs esam atraduši lielisku atrunu sevi iepriecināt ar ēdienu? Par šo un to, kā situāciju labot stāsta fitnesa trenere Vendija Karalkina.

Kāpēc rudenī pieaug svars? Vai mēs kā lāči krājam ziemai rezerves? Nu nē taču! Lai gan neapstrīdami ar tauku mētelīti ir siltāk nekā bez, tomēr veselībai nekas labāk no tā nav gan.

Kāpēc tieši ziemā svars nāk klāt? Objektīvas atbildes uz šo nebūs, jo vairāk tās ir apzinātas vai neapzinātas atrunas un sevis attaisnošanas - auksts, slapjš, kustos mazāk, gribu sasildīties ar tēju un cepumiem, pīrādziņiem. Garie, tumšie vakari... Atkal jau – priecēt sevi ar ēšanu. Ai, ziemā drēbju kārtu vairāk, izmaiņas ķermenī var arī nepamanīt. Tā tas notiek, ja veselīgs uzturs nav jau kā ikdiena, kā norma, bet tikai kā termiņdiēta.

Un te nu mēs saskaramies ar tādu lietu kā – kāpēc tu gribi no tā liekā atbrīvoties un kā? To var izdarīt, brutāli nogriežot kalorijas (bet ēdot vienalga – kas pagadās), un svars kritīsies. Cits jautājums – cik daudz tas ieguldīs tavā veselībā uz priekšdienām, kad pēc 40-50 gadiem visas vecās kaites sāks līst ārā un tiks konstatēts pēkšņi nez kur radies diabēts.

KomentāriCopyDraugiem Whatsapp Pinterest