Lielais vairums nešaubās par Maira Brieža uzvaru oktobrī gaidāmajā cīņā pret Kazahstānā dzimušo Vācijas pārstāvi Arturu Mannu. Šaubu nav arī Latvijas boksa zvaigznes trenerim Dmitrijam Šiholajm, kurš tā sacīja sarunā ar portālu TVNET.

Vasarā Brieža pārstāvji risināja sarunas par cīņas aizvadīšanu pret Polijas bokseri Mihalu Cesļaku (Michał Cieślak), bet puses kopsaucēju nespēja rast un nācās meklēt citu pretinieku, jo Starptautiskā Boksa federācija (IBF) lika aizstāvēt čempiona jostu.

Polijas portāls "ringpolska.pl" vēstīja, ka Briedim par cīņu pret 32 gadus veco Cesļaku piedāvāts honorārs miljons ASV dolāru. TVNET gan zināms, ka šī summa nav pat tuvu patiesībai un būtu jāizdala ar desmit. Līdz ar to šī cīņa Briedim nebūtu īsti izdevīga arī no finansiālā aspekta. Arī cīņa ar Mannu Brieža bankas kontu būtiski nepapildinās. Summējot visas izmaksas, tā būs aptuveni pa nullēm, bet cīņa ir vajadzīga.

Vēl šī gada sākumā Briedis bija apņēmies pārcelties uz prestižāko un finansiāli ienesīgāko smagsvaru divīziju. To TVNET februārī apstiprināja arī Šiholajs. Bokseris bija pieņēmies svarā līdz 104 kilogramiem.

Boksā ne vienmēr viss notiek pēc iecerēta scenārija. Tā ir arī Brieža gadījumā. Ja viņš zaudēs cīņu pret Mannu, kas gan ir maz ticams, tā būtu liela sensācija un būtiski ietekmētu turpmāko karjeru. Gribi vai negribi, bet pases dati nemelo, janvārī Latvijas boksa zvaigzne svinēs savu 37. dzimšanas dienu.

Pagājušajā nedēļā Šiholajs devās uz Londonu, lai klātienē vērotu līdz šim nepārspētā brita Lorensa Okolija cīņu pirmā smagā svara divīzijā ar Dilanu Prasoviču, kurš bija WBO titula obligātais pretendents. Melnkalnes bokseris Anglijas futbola premjerlīgas kluba Totenhemas "Hotspur" stadiona ringā krita jau trešajā raundā.

Šiholajs vēlējās klātienē novērtēt Okolija prasmes, viņu ringā. Pēc cīņas gan bokseris, gan treneris Šeins Makgvigens neslēpa, ka viņu saraksta pirmajā vietā kā potenciālais pretinieks ir tieši Briedis.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp