6. septembrī aktieris Maikls Kenets Viljamss (seriāli "The Wire" ("Noklausīšanās") un "Boardwalk Empire" ("Pagrīdes impērija")) tika atrasts miris savās mājās Viljamsburgā, Ņujorkā. Sākotnēji versija bija, ka aktieris pārdozējis narkotikas, un nu toksikoloģijas testu rezultāti to apstiprināja.

54 gadus vecā aktiera organismā tika konstatēts kokaīns, fentanils un heroīns un oficiālais nāves slēdziens – pārdozēšana.

Viljamsa pāragrā nāve satricināja viņa talanta cienītājus, taču citiem atkarību māktajiem, kuri mitinās Viljamsburgā, strauji pieaugošo letālo pārdozēšanas gadījumu skaits ir norma kopš pandēmijas sākuma.

Ziņa par aktiera pāragro nāvi satrieca ne vien viņa talanta cienītājus, bet arī apkaimi, kurā viņš uzturējās. Vietējiem, it īpaši tiem, kuri cīnās ar atkarībām, aktiera nāve šķita kā simbols daudz lielākām, nesenām pārmaiņām, kur šķiet, ka vairs nav cerības.

“Ir sajūta, ka visi atsāk lietot,” izdevumam “Rolling Stone” sacīja Viljamsburgas iedzīvotāja un atveseļošanās kopienas pārstāve vārdā Sonja.

Viņa atklāj, ka pēdējo mēnešu laikā zaudējusi četrus draugus, kuri pārdozējuši narkotikas.

Pati Sonja jau sešus gadus ir brīva no opioīdu atkarības, taču viņa uzsver, ka pandēmija smagi ietekmējusi tos, kuri ir atveseļošanās posmā.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp