2021./2022. gada sezonā Nacionālās hokeja līgas (NHL) komandu pulku papildina 32. klubs - Sietlas "Kraken". Profesionālam sportistam dzīve neaprobežojas tikai ar spēlēm un treniņiem, svarīgu lomu spēlē arī dažādi ikdienas komponenti. Hokejisti Sietlas pilsētā saskārušies ar skarbu realitāti, kas ietekmē viņu bankas konta stāvokli.

NHL spēlētājam, pārvācoties uz jaunu pilsētu, ir svarīgi atrast privātmāju ar pagalmu, lai pēc spēlēm varētu atpūsties ar četrkājaino draugu vai bērniem, ģimeni. Otrkārt, atrašanās vietai jābūt pietiekami tuvu treniņbāzei un komandas arēnai. Treškārt, ir svarīgi, lai dzīvesvieta atrastos drošā rajonā, lai sieva un bērni nejustos apdraudēti. Sietlā atrast šo kombināciju par adekvātām naudas summām nav vienkārši.

Somijas hokejistam Jonasam Donskojam, kuru "Kraken" izvēlējās paplašinātajā draftā, izdevās par salīdzinoši adekvātu summu ģimenei atrast šāda tipa dzīvesvietu. Citiem komandas biedriem tik viegli gana lielajā ASV pilsētā neklājās. Daži hokejisti pat, lai ekonomētu naudu, nolēmuši tur dzīvot bez ģimenes klātbūtnes. Šādu soli spēris Viljams Borgens, kurš saprata, ka visu mūžu hokeju nespēlēs, tāpēc laicīgi sācis domāt par finansiālās drošības spilvenu.

"Zinu, ka hokejisti pelna daudz naudas," sarunā ar "The Athletic" izteicās Donskojs. "Hokejista mūžs ir ierobežots. Pēc tam, kad slidas tiek pakārtas uz nagliņas, man vēl būs jāatrod cits darbs. Nevaru atļauties stulbi tērēt naudu. Vēlos ietaupīt pēc iespējas vairāk. Iepriekš karjerā esmu spēlējis Sanhosē, Denverā un tagad Sietlā, nevienā no tām vietām nav lēta dzīvošana."

Vidēji, lai īrētu vienas guļamistabas dzīvokli Sietlā, mēnesī jāšķiras no 1700 ASV dolāriem (1456 eiro). Savukārt citviet ASV šī summa vidēji ir 1000 ASV dolāru (856 eiro). Piemēram, ja ir vēlme iegādāties privātmāju, tad nāksies šķirties no vismaz 755 000 ASV dolāru (646 153 eiro), un šis cipars katru gadu pieaug par 2,8%. Savukārt vidējā privātmājas cena Amerikā ir 374 900 ASV dolāru (320 843 eiro).

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp