Visiem zināms, ka galvenās bezē sastāvdaļas ir olas baltums un cukurs, tādēļ izcept trauslos cepumiņus bez putota olbaltuma šķiet neiespējamā misija. Un tomēr tas ir iespējams! Izrādās, ka no konservēto pupiņu vai turku zirņu šķidruma, ko parasti vieglu roku izlejam izlietnē, var pagatavot ne vien bezē un "Cielaviņu", bet arī gardu un gaisīgu saldo krēmu.

ABONENTIEM ABONENTIEM

Ārzemju receptēs šo no skata nepievilcīgo šķidrumu dēvē pa "aquafaba". Tulkojumā "aqua" ir ūdens un "faba" — pupiņas, līdz ar to latviskajā versijā sanāk gluži vienkārši "pupiņūdens".

Pupiņūdens ir lielisks olbaltuma aizstājējs. No tā ātri un vienkārši var pagatavot gardus saldos našķus, turklāt nezinātājs nemūžam nepateiks, no kā tie gatavoti.

FOTO: Shutterstock

Izklausās aizdomīgi, bet ir praksē pārbaudīts, ka šis triks tiešām strādā. Tikai jāņem vērā, ka palīgā būs jāņem mikseris, jo, kuļot ar roku, pasākums būs ļoti laikietilpīgs un nogurdinošs.

Kā no pupiņūdens pagatavot bezē

Lai sagatavotu aptuveni 40 nelielus bezē cepumus, pietiks ar šķidrumu no vienas pupiņu vai zirņu bundžas.