1987. gadā britu žurnālisti nāca klajā ar ar sensacionālu informāciju - Lielbritānijas karalienei Elizabetei II ir tuvas radinieces, kuras gandrīz 60 gadus tikušas slēptas no sabiedrības acīm... Abas māsīcas, par kuru eksistenci nevienam nebija ne jausmas, savu pelēko dzīvi nodzīvojušas psihiatriskajā klīnikā. Nav jāpiebilst, ka šis fakts, kas met tumšu ēnu uz britu karaļnamu, tapa par īstu skandālu! Kas bija šīs māsīcas un kāpēc viss noticis tā, kā noticis? 

1981. gada 29. jūlijā Lielbritānijas karaliskajā ģimenē notika grandiozs notikums - kroņprincis Čārlzs apprecējās ar jauno Diānu Spenseri. Protams, kāzās bija viss angļu aristokrātijas zieds un neskaitāmi Vindzoru dzimtas pārstāvji. Kad pie Svētā Pāvila katedrāles piestāja karalienes Elizabetes II kariete, visi reportieri centās ķert labāko foto kadru. Elizabete II, kā vienmēr, ar cieņu un smaidu pagriezās pret žurnālistiem un pamāja ar roku foto un TV kameru objektīviem.

Tobrīd nepilnas stundas brauciena attālumā no katedrāles, psihiatriskās slimnīcas atpūtas telpā divas pusmūža sievietes zaļos slimnīcas halātiņos neatrāva acis no televizora ekrāna. Kolīdz tur parādījās karaliene, abas sāka neveikli vicināt rokas un mēģināja kaut ko pateikt. Vārdu vietā tika izdvestas tikai neskaidras skaņas, līdz abas sāka skaļi kliegt, līksmojot par slimnīcas televizorā redzamo.

Šāds skats nav nekas īpašs psihiatriskajās klīnikās, un tomēr uz abām sievietēm medicīnas iestādes personāls noskatījās ar skumjām.

Komentāri (1)CopyLinkedIn Draugiem X