Latvijas 3x3 basketbolisti Agnis Čavars, Edgars Krūmiņš, Kārlis Pauls Lasmanis un Nauris Miezis, kuri aizvadītajā vasarā izcīnīja zelta medaļas Tokijas olimpiskajās spēlēs, intervijās nereti atzīmējuši, ka viņiem sponsori iepriekš lielu uzmanību nepievērsa, taču nu situācija ir diametrāli pretēja - interese ir pat no starptautiskām kompānijām, portālam TVNET apliecināja menedžeris Edgars Buļs.

3x3 basketbolistiem, kuri nu ir olimpiskie čempioni, pirmajos turnīros bija reizes, kad sanāca gulēt uz grīdas. Taupības nolūkos visi četri spēlētāji apmetās vienā istabā. 2017. gadā pirmajam Eiropas čempionātam komanda gatavojās Ķekavas sporta zālē, spēlējot savā starpā divi pret divi.

Nu puišiem ir pienākuši citi laiki. Jau pāris gadus viņiem ir finansiāls atbalsts no valsts budžeta, kas atvēlēts sportistiem, kuri iekļūst Latvijas Olimpiskās vienības (LOV) sastāvā. Teorētiski profesionāliem sportistiem jāspēj attiecīgajā sporta veidā būt pašpietiekamiem. Pēc olimpiskā zelta izcīnīšanas 3x3 basketbolistiem netrūkst ne tikai mediju un fanu uzmanības, bet arī intereses no sponsoriem.

"Puiši paveikuši lielu lietu, viņu statuss ir mainījies - viņi ir olimpiskie čempioni. Lielāka titula pasaules sportā nav. Protams, viņi šobrīd ir daudz interesantāki potenciālajiem sponsoriem. Esam vienojušies, ka puiši būs "Rimi" vēstneši - viņi piedalīsies reklāmu klipos, parādīsies dažādās kampaņās. Tomēr komandas nosaukumā "Rimi" neparādīsies," sarunā ar TVNET sacīja Buļs, kurš ir menedžeris arī tenisistei Aļonai Ostapenko, pludmales volejbolistiem Aleksandram Samoilovam, Jānim Šmēdiņam un Anastasijai Kravčenokai.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp