Video ⟩ NBA sezonas galvenie favorīti. No 5. līdz 1. vietai

Foto: AP/Scanpix
Miks Kuncevičs
CopyDraugiem X Whatsapp

19. oktobrī tiks atklāta 75. Nacionālās basketbola asociācijas (NBA) regulārā sezona. Vairākām komandām ir lielas ambīcijas, bet uz titulu pretendēs tikai dažas izredzētās. Kuriem klubiem ir vislielākās iespējas sapņot un savā īpašumā iegūt Lerija O'Braiena trofeju?

5. Jūtas "Jazz"

Jūtas "Jazz" pagājušo sezonu noslēdza kā spēcīgākā komanda Rietumu konferencē (bilance 52-20). Pirmajā "play-off" kārtā piecos mačos tika pārspēta Memfisas "Grizzlies". Savukārt otrajā pēc 2-0 vadības sērijā tika zaudēti četri mači pēc kārtas Losandželosas "Clippers".

Starpsezonā, kad spēlētāji migrē kā putni rudenī, "Jazz" izdevās gandrīz visu pagājušās sezonas sastāvu noturēt, kas ir laba zīme. Būtiskākās izmaiņas bija Hasana Vaitsaida aizmainīšana uz Goldensteitas "Warriors", pretī saņemot Ēriku Paskalu. Vēl komandas kodolam piebiedrojās 35 gadus uzbrucējs Rūdijs Gejs, kurš noteikti, nākot no soliņa, būs labs papildinājums uzbrukumā. Ziemeļamerikas mediji uzsver, ka, iespējams, komandas galvenais treneris Kvins Snaiders, epizodiski Geju pat varētu izmantot kā centra pozīcijas spēlētāju, ja laukumā būs nepieciešamība pēc mobilāka sastāva.

Būtiski bija noturēt arī komandas saspēles vadītāju Maiku Konliju, kurš noslēdza trīs gadu līgumu par 68 miljoniem ASV dolāru. Kad šis līgums būs galā, amerikānis būs sasniedzis 36 gadu vecumu, tāpēc nav daudz laika atlicis, lai cīnītos par vērtīgāko basketbola trofeju. Aizsargs pagājušā sezonā bija ļoti efektīvs, vidēji spēlē izceļoties ar 16,2 gūtajiem punktiem un sešām rezultatīvām piespēlēm. Tā kā benzīns bākā vēl ir. Tikai jautājums - cik ilgi?

Lai Jūta spētu spert nākamo soli, svarīgs apstāklis būs spēlētāju veselība. Vienību pagaidām nav skāruši nopietni savainojumi, bet daži basketbolisti izslēgšanas turnīrā nav bijuši par 100% gatavi. Iepriekšējajā sezonā Donovans Mičels izlaida 19 spēles, savukārt Konlijs nedevās laukumā 21 spēlē. Skaidrs, ka pagājušās NBA sezonas grafiks bija ļoti saspringts un blīvs, tāpēc, iespējams, šīs sezonas grafiks būs saudzīgāks.

Vēl viens būtisks jautājums ir "Jazz" aizsardzība. Regulārajā sezonā šis aspekts neradīja problēmas, jo Francijas izlases centra spēlētājs Rūdijs Gobērs viens pats var padarīt komandu par vienu no labākajām līgas aizsardzības vienībām, bet izslēgšanas spēlēs Gobēra efektivitāte krītas. Tieši "play-off" basketbolā Gobēram nākas vairāk segt spēlētājus perimetrā, kas krietni samazina viņa efektivitāti savā laukuma pusē. Iespējams, sezonas laikā klubs varētu pastiprināties ar kādu spēlētāju, kas labi sedz perimetrā, jo tas ir bijis viens no galvenajiem klupšanas akmeņiem izslēgšanas turnīrā.

Regulārā sezona "Jazz" atkal būs ļoti laba, bet vai šoreiz būs veiksmīgāks stāsts izslēgšanas mačos? Laiks rādīs...

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu