Britnijas Spīrsas ģimenes tumšie noslēpumi: vīrieši bijuši tirāni un zāļojuši sievietes

Foto: AFP/SCANPIX / TVNET kolāža
Sejas.lv
CopyDraugiem X Whatsapp

Popmūzikas princeses Britnijas Spīrsas saknes meklējamas Kentvudā - mazā Luiziānas štata pilsētiņā. Kentvudas vietējā muzejā ierīkota gluži vai svētnīca pilsētas slavenākajai iedzīvotājai. Tā ir viena no retajām vietām, kas joprojām ir atvērta starp pamestajām un iznīcinātajām mājām. Šī agrāk bijusi bēru māja. 

Muzejā joprojām mājo sēru sajūta, neraugoties uz Kentvduas vēstures un kultūras muzeja kuratores Feijas Geringeres centieniem. Viņa ir arī Britnijas vecāku laba draudzene. Feija atklāj, ka taisījusi matu lentes, kuras mazajai Britnijai sēja matos pirms uzstāšanās.

Muzejā izstādīti eņģeļa spārni, kurus Britnija izmantoja 2011. gada “Femme Fatale” tūres laikā, kā arī iestiklota dziedātājas pusaugu gadu guļamistabas replika. 

Muzeja kuratore vēlas uzsvērt Britnijas un viņas vecmāmiņas Emmas Džīnas Spīrsas (1934-1966) vizuālo līdzību. Vecmāmiņa izdarīja pašnāvību 31 gada vecumā, uz sava dēla-zīdaiņa kapa 1966. gada maijā.

“Šai nāvei bija milzīga ietekme uz visu ģimeni, jo īpaši Džeimiju,” saka Geringere, pieminot Spīrsas tēvu Džeimiju Spīrsu.

Geringere, gluži tāpat kā daudzi citi šīs mazpilsētas iedzīvotāji (Kentvudas pilsētas populācija ir aptuveni 2100), ir šokēti par nesenajiem notikumiem saistībā ar Britnijas 13 gadus ilgo aizbildniecību. Taču vietējie nelabprāt par to runā, jo īpaši ar svešiniekiem.

Pēdējo 20 gadu laikā pilsētas viesi tiekot biedēti ar vietējā šerifa ieročiem. 2009. gada Britnijas biogrāfijas autors atklāja, ka ticis brīdināts neiet uz pilsētiņas vietējo bāru “The Dub” vai arī viņš “atjēgsies stāvvietā, ēdot zemi”. Arī “New York Post” reportierim bāra menedžeris lūdza pamest teritoriju brīdī, kad viņa automašīna piestāja pie bāra.

“Es zinu, ko viņi runā par Džeimiju, bet viņš nav slikts cilvēks,” atzīst Geringere. [Britnijas mamma un Džeimija bijusī sieva] Linna arī ir labs cilvēks. Viņi nav briesmoņi. Šī ir maza pilsēta. Mēs esam labi, godīgi lauku cilvēki. Viņus aprija Holivudas mašinērija – cilvēki, kuri nav tādi kā mēs. Neviens no viņiem – Džeimijs, Linna, Britnija – nebija gatavi ar to tikt galā."

Septembra izskaņā Britnija svinēja lielu uzvaru, kad tiesa apmierināja viņas lūgumu  atbrīvot Džeimiju no aizbildņa statusa. Tas esot Britnijas labākajās interesēs, atzina tiesnese.

Džeimijs pārsvarā dzīvo Kentvudā, lai arī viņš pārdeva Britnijas bērnības dienu māju par 275 tūkstošiem ASV dolāru šā gada februārī.

Spīrsas ilggadējie kaimiņi joprojām dzīvo turpat un izdevumam “New York Post” norāda, ka mēdza pieskatīt “jauko un enerģisko Britniju”. Sieviete, kura vēlējās palikt anonīma, ātri vien metās aizstāvēt Džeimiju, gluži tāpat kā daudzi citi vietējie iedzīvotāji.

Daudzas vietējās iedzīvotājas atceras Džeimiju Spīrsu, kas bija pievilcīga basketbola un futbola zvaigzne Kentvudas vidusskolā. “Ikviena sieviete iekāroja Džeimiju,” sacīja kāda Džeimija skolasbiedrene, kura ir trīs gadus jaunāka par viņu. “Viņš bija tik pievilcīgs un talantīgs,” atzina sieviete, kura arī lūgusi neizpaust savu vārdu, lai arī viņai nav nekā slikta ko pateikt par Spīrsu ģimeni. Viņas 63 gadus vecā draudzene piebilda, ka Džeimijs tiekot netaisni paļāts.

“Tas vīrietis gadiem smagi strādāja. Viņam bija uzņēmums, kas būvē metāla nojumes – šeit, karstā saulē... Un viņš to darīja gadiem. Viņš nav kaut kāds asinssūcējs. Es domāju, ka Britnija ir izlutināta.”

Daži no Džeimija tuviniekiem atzīst, ka tas ir tipiski, ka pilsētas iedzīvotāji aizstāv Džeimiju.

Džeimija pusbrālis Džons Marks Spīrss (52) sacīja, ka viņu tēvs Džūns Ostins Spīrss, kurš nomira 2012. gadā, bija šausmīgs vīrietis, kurš ļaunprātīgi izturējās pret lielāko daļu no viņa 10 bērniem, kas viņam bija no trim sievām. Daži no bērniem jau ir devušies mūžībā, piemēram, 62 gadus vecais Ostins, kurš šā gada sākumā nomira no aknu cirozes un aknu vēža, kas radās pēc gadiem ilgas alkohola lietošanas un dzīvošanas uz ielas.

“Šie Spīrsu vīrieši ir kaut kas vienkārši šausmīgs... Viņi gadiem tikuši sveikā cauri ar tik daudz ko, it īpaši ar savu izturēšanos pret sievietēm,” saka Britnijas tēvocis.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Uz augšu