Cionas gudro protokoli cariskās Krievijas slepenpolicijā cirkulēja jau 20. gadsimta pašā sākumā. Šis viltotais dokuments it kā atspoguļoja kādu ebreju līderu sapulci, kurā tika plānota visas cilvēces paverdzināšana, varas sagrābšana pasaulē un kristietības iznīcināšana. Krievijas valdība šo dokumentu izmantoja, lai badā mērdētās, nabadzīgās, apspiestās un neizglītotās Krievijas tautas dusmas novirzītu ebreju virzienā.

Cionas gudro protokoli (krievu: Протоколы сионских мудрецов) tika pamanīti pēc to pirmās publikācijas nepopulārā Krievijas laikrakstā “Знамя” 1903. gadā. Manuskripta vēstījums bija skaidrs un biedējošs: liberālisma uzplaukums apgādājis ebrejus ar rīkiem, kas palīdzēs iznīcināt institūcijas – dižciltīgos, baznīcu, laulības svētumu. Drīz viņi pārņems varu visā pasaulē, lai realizētu atriebību, kas augusi kopš kristietības sākuma.

Tekstā, kuru pauž kāds ebreju līderis, sīki aprakstīts atriebības plāns, kas balstīts uz gadsimtiem senām pret ebrejiem vērstām darbībām. Tekstā arī detalizēti aprakstītas manipulācijas ar plašsaziņas līdzekļiem un vēlēšanu rezultātiem. Ebreju triumfs tekstā pasludināts kā nenovēršams. Pasaules pastāvošā kārtība nonāks viltīgās elites rokās, kas valdīs līdz laika galam.

Skaidrs, ka šis manuskripts bija safabricēts, neveikls un lielākoties pārkopēts no Morisa Žolī franču politiskās satīras darba “Dialogue aux enfers entre Machiavel et Montesquieu” jeb “Dialogs ellē starp Makjavelli un Monteskjē”. Tomēr, par spīti vairākiem mēģinājumiem šo manuskriptu aizliegt, tas kļuva pārsteidzoši populārs antisemītu vidū.

Komentāri (6)CopyLinkedIn Draugiem X