Otrdien Tallinā fonda “SA Mare Liberum” un nesenās Igaunijas prāmja “Estonia” vraka izpētes ekspedīcijas vadītājs Marguss Kurms noturēja preses konferenci, kurā viņš sniedza īsu pārskatu par ekspedīcijas norisi.

Septembra beigās noslēdzās fonda “SA Mare Liberum” rīkotā jaunākā ekspedīcija Igaunijas prāmja “Estonia” vraka izpētei. Jaunākās ekspedīcijas laikā savāktos materiālus vēlāk analizēs uzņēmums “SophusQuorum”, kas specializējas jūras katastrofu izmeklēšanā. Ekspertu secinājumi varētu būt zināmi līdz nākamā gada pavasarim.

Izpētes ekspedīcijas kuģis “RS Sentinel” ceļā no Emshāfenes devās 18.septembrī. Prāmja “Estonia” katastrofas vietā tas ieradās 22.septembra rītā. Ekspedīcijā piedalījās 43 cilvēki, tostarp 18 kuģa apkalpes locekļi un seši masu mediju pārstāvji. Savukārt pārējie bija eksperti, kas plānoja un izpildīja zemūdens pētniecības darbus.

Ekspedīcija noslēdzās 30.septembrī.

Jaunākā ekspedīcija tika finansēta ar ziedojumu un mediju tiesību pārdošanas starpniecību. Jaunākās ekspedīcijas lielākais sponsors bija Igaunijas mediju grupa “Postimees Grupp”, kurā ietilpst arī portāls TVNET.

Ekspedīcijas laikā iegūtā informācija, kā arī foto un videomateriāli aplūkojami fona tīmekļa vietnē www.mare-liberum.ee

Komentāri (1)CopyLinkedIn Draugiem X