Skaisti cilvēki, kurus ir patīkami uzlūkot, automātiski apkārtējo acīs zaudē potenciālos rakstura trūkumus. Skatoties uz izskatīgu vīrieti vai daiļu sievieti, lielākā daļa indivīdu gūst estētisku baudījumu, kā rezultātā piedēvē pievilcīgajam dažādus talantus, gudrību, asprātību un visādi citādi lielisku personību. Glītajiem bērniem labāk veicas skolā, jo viņi bauda īpašu skolotāju un klasesbiedru uzmanību un tā nostiprina pašpārliecinātību. Vēlākajos gados viņiem ir vieglāk atrast darbu un sasniegt labus rezultātus karjerā, jo šarms darbojas arī uz personālvadības speciālistiem, priekšniecību un klientiem. Tātad arī ir tā skaistuma privilēģija - tev nav jādara nekas īpašs, lai citi pret tevi izturētos labāk, viņi to darīs tāpat vien, tāpēc, ka esi piedzimis apburošs.

Īru rakstnieces Mārgaretas Volfas Hungerfordas trāpīgā frāze “Beauty is in the eye of the beholder”, kuru aptuveni varētu tulkot kā “Skaistumu nosaka vērotāja acs”, ir šķietami patiesa, formulējot, ka katram pievilcīgs var likties kaut kas cits. Arī latvieši jau izsenis daudzina, ka “vienam patīk māte, otram meita, trešam kleita”, ar to apgalvojot, ka tāda absolūtā ideāla nemaz nav. Vai tomēr ir?

Skaistuma maskas aplikācija jeb “Marquardt Beauty Mask” skaistumu aprēķina pēc seno grieķu zelta griezuma formulas, apgalvojot, ka sejas matemātiskās simetrijas algoritma rādītājs nosaka mūsu kolektīvo priekšstatu par izskatīgumu.

Tādi kungi kā kinorežisors Vudijs Allens vai mūziķis Seržs Geinsbūrs ne tuvu nestāv klāt augstākajiem cipariem vizuālajā vērtējumā, un arī viņu raksturu nevarētu nodēvēt par vieglu, tomēr šamējie kaut kā pamanījušies tikt pie tik pievilcīgām mīļākajām kā aktrises Daiena Kītone un Mija Ferova Allenam un apburošā Brižita Bardo un dziedātāja Džeina Birkina Geinsbūram. Viņu noslēpums? Talants, šarms un harisma.

Arī bagātākie pasaules vīrieši, miljardieri Džefs Bezoss, Īlons Masks, Bils Geitss un Marks Zakerbergs nav gluži Bredliji Kūperi un Roberti Patinsoni, tomēr tikuši pie gana glītām dzīvesbiedrenēm. Ar viņiem gan ir vieglāk - dāmas pievelk nauda un vara, un, lai taisītu naudu, bez izskata ir vajadzīgs „čujs, ņuhs un poņa”, kā arī prāts nenāk par sliktu.

Tātad te nu ir “apkārtceļš” skaistuma privilēģijai - kļūsti bagāts un ietekmīgs ar zināmu darbu un atjautību, vai arī esi talantīgs un slavens, un par sieviešu trūkumu nebūs jāuztraucas. Arī mazāk izskatīgajām sievietēm, kuras vēlas ielauzties industrijās, kur primāri tiek vērtēts vizuālais, ir ieroči, ar kuriem vērts apbruņoties: pašpārliecinātība un neatlaidība.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X