"Ultimate Fightning Championship" (UFC) organizācija vairākās svara kategorijās ir pazīstama ar dominējošiem čempioniem, kurus daudzi neuzskata par reāli gāžamiem no troņa, bet... ir gadījumi, kad ne favorīts (jeb, kā bieži pirms cīņām dēvē šādus cīkstoņus, "underdog") to pamanījies paveikt. Kuri UFC vēsturē ir pārsteidzošākie cīņu iznākumi, kad čempionam nācies atvadīties no savas jostas?

5. Kriss Veidmans pret Andersonu Silvu "UFC 162"

Savos spēka gados brazīlietis Andersons Silva tika uzskatīts par vienu no labākajiem jauktās cīņas mākslas (MMA) cīkstoņiem. Viņš dominēja UFC vidējā svara kategorijas divīzijā (līdz 83,9 kilogramiem), viegli uzveicot tādus jaudīgus cīnītājus kā Ričards Franklins un Dens Hendersons, kuri sporta aprindās kotējās kā augstas klases profesionāļi. Kopumā Silva bija veiksmīgi aizstāvējis savu jostu šajā divīzijā, epizodiski leģenda aizvadīja dueļus pussmagā svara kategorijā (līdz 93 kilogramiem).

Kriss Veidmans tajā laikā bija salīdzinoši mazpazīstams UFC aprindās, un fani paredzēja, ka "Zirneklim" (Silvas iesauka) būs kārtējais vieglais medījums. Kā aizritēja cīņa?

Pirmajā raundā noteikti par uzvarētāju varēja uzskatīt Veidmanu, jo viņš esošo čempionu dabūja uz parketa, kur trāpīja vairākus precīzus sitienus. Protams, tiesnešu kartiņas atšķīrās no redzētā oktagonā, jo raunda beigās Silva piecēlās kājās un tiesnešiem bravūrīgi notēloja, ka ir uzvarējis raundā. Tas nav retums, ka ar aktierspēli tiesneši tiek maldināti.

Otro raundu brazīlietis Silva iesāka savā tipiskajā manierē, daudz provocējot pretinieku, izdarot ātrus un dzēlīgus sitienus. Šoreiz šīs provokācijas Andersonam maksāja titulu, jo amerikānis Veidmans ar precīzu kreiso sitienu konkurentu nokautēja.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp