"Plaši izplatīts viedoklis, ka sievietes drošības politikā nes mieru un rūpes, taču es tā nedomāju," saka Dr. Sarai Aharoni, dzimtes studiju pētniece no Negevas Benguriona universitātes Izraēlā. Ja tā, tad kāpēc kara kontekstā vispār jārunā par feminismu?

Feminismam Latvijas sabiedrība tiek piešķirta visnotaļ negatīva pieskaņa, pamatojoties uz daļā sabiedrības valdošajam uzskatam par tā radīto apdraudējumu "tradicionālajām ģimenes vērtībām". Taču tas nav tas feminisms, par kuru runā Dr. Sarai Aharoni. Viņa pārstāv veselu atzaru zinātniskajā analīzē par starptautisko politiku, karu un mieru. Un, kā izrādās, tie nav tikai jautājumi par sieviešu iesēdināšanu "augstos krēslos" politiskajā elitē vai to, kādas "sievišķās vērtības" vajadzētu ienest politikā. Sievietes ir dažādas, un tieši par to ir stāsts - kāpēc svarīgi, lai pēc iespējas lielākas sabiedrības daļas viedoklis tiktu ņemts vērā, pieņemot lēmumus, kas skar visus.

Intervijā ar Dr. Aharoni tiecos izzināt gan to, ko ar feminismu līdz šim bijis iespējams panākt starptautiskās drošības jautājumu risināšanā, gan konkrēti Izraēlas-palestīniešu konfliktā.

Komentāri (5)CopyLinkedIn Draugiem X