Video ⟩ NBA jaunie noteikumi sanikno līgas superzvaigznes

Stefans Karijs (ar bumbu) Foto: AP/Scanpix
Miks Kuncevičs
CopyDraugiem X Whatsapp

Nacionālās basketbola asociācijas (NBA) zvaigznes pirmssezonas spēlēs bolījuši acis tiesnešu virzienā un vaicājuši: "Kur tad piezīme?" Tiesnesis: "Triki šosezon nestrādās!" Kas ir jaunie noteikumi, kuri kaitina pat tādu superzvaigzni kā Stefanu Kariju?

Lai NBA pret sevi nopelnītu pārkāpumu, ir labi jāpārzina spēles noteikumi. Iepriekšējos gados basketbolisti bija tik labi atkoduši šo rokasgrāmatu, ka sāka jau izpildīt metienus nedabiskā kustībā. Savā ziņā manipulējot ar mača arbitru. Starpsezonā līgas vadība nolēma ieviest noteikumu, lai izvairītos no situācijām, kad spēlētājs apzināti provocē uz pārkāpumu, izmantojot netradicionālas metienu izpildīšanas formas.

Tiesnešiem doti norādījumi, kad nesvilpt piezīmi sedzējam:

1) Kad spēlētājs ar bumbu rokā apzināti meklē kontaktu, piemēram, ielecot sedzējā.

2) Kad spēlētājs metiena brīdī izliek kājas nedabiskā leņķī.

3) Kad uzbrūkošais aizsargs pēkšņi maina kustības virzienu un dodas aizsarga pusē sānos/atpakaļ.

4) Kad spēlētājs ar brīvo roku mēģina sameklēt kontaktu ar sedzēju.

Šajā sezonā atkarībā no situācijas arbitrs piešķirs spēlētājam uzbrukuma piezīmi vai attiecīgajā momentā svilpe klusēs un mačs turpināsies. Interesanti arī tas, ka līga nav iestrādājusi konkrētas vadlīnijas tiesnešiem kā vērtēt šīs situācijas. Pēc būtības tiesneši paši izlemj, kā konkrētā momentā rīkoties. Šie noteikumi krietni apgrūtina dzīvi daudziem līgas spēlētājiem, kas iepriekš šādās situācijās devās uz soda metienu līnijas. Pirmajos pārbaudes mačos varēja novērot spēlētāju neizpratni brīžos, kad tiesneša svilpe klusē. Piemēram, šajā epizodē (skatīt zemāk esošo video) Stefans Karijs iepriekšējajā sezonā devās izpildīt sodiņus, bet šosezon šie triki vairs cauri neies.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu