Oktobra beigas ir laiks, kad lielākā daļa Latvijas hokeja “gājputnu” jau ir atraduši sev ziemas mājas. Pērn, pandēmijas laikā ceļotāju bija mazāk nekā parasti, taču otrais Covid-19 rudens un līdz ar to arī nenoteiktība Latvijas hokejā ir pamats, lai zēni, puiši un jau izmācījušies pusmeistari un meistari meklētu, kur atrast maizes darbu vai vietu, kur iespējama turpmākā izaugsme.

Šobrīd izskatās, ka Latvijā tas nav iespējams. Vismaz jauniešu hokejā. Uz četrām nedēļām “brīvi no hokeja” un neviens nevar pateikt, kas būs pēc tam. Diezgan droši var prognozēt, ka šajā sezonā ārpus Latvijas hokeju spēlēs vismaz 400 mūsu puišu un vīriešu.

Gribam mēs to atzīt vai negribam, bet šā brīža Latvijas hokeja izcilākās zvaigznes ir tipiski dzeguzēni. Kas izbaroti un izauguši ligzdās ārpus Latvijas. Lielākā daļa no pēdējā pasaules čempionātā spēlējušajiem izauguši vai vismaz lielu daļu jauniešu/junioru gados spēlējuši/auguši ārzemju klubos.

Vārtsargs Ivars Punnenovs no 15 gadu vecuma trenējas un spēlē Šveicē. Matīss Kivlenieks – no 17 g.v. ASV...;

Aizsargi: Kristiāns Rubīns (15, Zviedrija/Kanāda), Arturs Kulda (16, Krievija/Kanāda), Uvis Balinskis (17, Vācija), Ralfs Freibergs (18, ASV), Jānis Jaks (19, ASV);

Uzbrucēji: Rūdolfs Balcers (14, Norvēģija/Kanāda/ASV), Rihards Bukarts (14, Krievija/Kanāda), Zemgus Girgensons (15, ASV), Teodors Bļugers (15, ASV), Rihards Marenis (15, Kanāda), Lauris Dārziņš (16, Somija/Kanāda), Kaspars Daugaviņš (16, Krievija/Kanāda), Ronalds Ķēniņš (16, Šveice), Renārs Krastenbergs (16, ASV/Kanāda), Andris Džeriņš (17, Zviedrija/Somija/Kanāda).......

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp