Mazumtirgotāja "Lidl" ienākšana Tallinā, Tartu, Pērnavā un Narvā radīs vairāk nekā 800 jaunas darba vietas un pirmo reizi Igaunijā piedāvās ikvienam pilna laika veikala darbiniekam algu virs 1000 eiro mēnesī, kas ir par ceturtdaļu vairāk nekā šajā nozarē bijis līdz šim. Vietējie komersanti šo ir ņēmuši vērā un ir gatavi rīkoties.

– Bet vai "Lidl" ienākšana liek uztraukties?

- Protams, jā. Un teikšu priekšā, ka ar dažām preču grupām mēs nespēsim konkurēt. Preces, ko viņi saņem no Vācijas, ir ļoti lētas, līdz ar to tās būs lētākas nekā citos Igaunijas tirdzniecības tīklos. Mums tas ir īpaši grūti, jo arī mēs nesaņemam vairumtirdzniecības preces no Igaunijas tirgus par zemāko cenu, jo joprojām esam mazi spēlētāji salīdzinājumā ar citiem.

Taču uzdrošināšos apsolīt, ka Igaunijā ražotā cūkgaļa arī turpmāk "Grossi Toidukaubad" paliks vislētākā. Ja "Lidl" kaut kur Vācijā ražoto gaļu var pārdot vēl lētāk, tad varbūt nevarēsim ar viņiem konkurēt, bet, ja sāks tirgot igauņu gaļu, apsolu, ka pārdosim par zemāku cenu.

– "Lidl", kad ienāca Latvijā, pārdeva banānus par 19 centiem kilogramā. Tāda cena nešķiet loģiska.

– Un viņi to darīja tikai četras dienas. Muļķi! Es tādu cenu būtu noteicis vismaz līdz gada beigām! Viņi ir tikko ienākuši tirgū, viņiem ir...

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X