1897. gada 23. janvārī savās mājās tika atrasts Elvas Zonas Heisteres Šūes līķis. To atrada 11 gadu vecais kaimiņu zēns, kurš pie nelaiķes mācījās. Līdz pat šai dienai Amerikas tiesu sistēmā šai lietai nav precedenta. Lietai, kurā slepkavību atklāt palīdzēja spoks.

Elva tika aizvesta uz savas mātes Mērijas Džeinas Heisteres mājām, kur viņas zārks atradās līdz bērēm. Nekas neliecināja par noziegumu līdz brīdim, kad pie Elvas mātes četras dienas pēc kārtas ieradās meitas spoks, kurš pastāstīja, ka viņu patiesībā nogalinājis vīrs Edvards. Spoks atklājis, ka kalējs Edvards esot bijis ļauns un vardarbīgs. Viņš Elvai uzbrucis dusmu uzplūdā, laužot viņas kaklu.

Spoks sākumā esot parādījies kā spilgta gaisma, kas lēnām ieņēmusi cilvēka veidolu. Spoka parādīšanās brīdī istabā kļuvis auksti. Spoks arī paziņojis, ka vīrs sadusmojies, jo viņa nebija pusdienās pagatavojusi ne kripatas gaļas. Lai pārliecinātu māti, ka kakls tiešām ir lauzts, spoks pagriezis galvu par 360 grādiem. Pēc tam spoks lēnām devies tumsā, pār plecu skatoties uz māti.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X