12. oktobrī Nacionālās basketbola asociācijas (NBA) klubs Bruklinas "Nets" lēma ar līgas superzvaigzni Kairiju Ērvingu neauklēties, proti, kamēr nebūs vakcinējies pret Covid-19, nevarēs ar vienību pilnvērtīgi trenēties. Basketbolists ir sācis sava veida revolūciju. Cilvēki dodas ielās un atbalsta savu varoni Ērvingu.

Sākotnēji tika plānots, ka saspēles vadītājs neaizvadīs nevienu mājas spēli un arī izbraukuma mačus pret Ņujorkas "Knicks". Tomēr kluba vadība lēma 29 gadus vecajai zvaigznei neizdabāt un pilnībā atstādināt viņu no iesaistes komandā, iekams Ērvings nebūs saņēmis vakcīnas devu. Viens no Ziemeļamerikas žurnālistiem šo situāciju raksturoja šādi: "Ja "Nets" ļautu viņam piedalīties izbraukuma spēlēs, tad tas būtu kā akmens iemešana dīķī, nevar zināt, kādas ūdens šļakatas tas radītu."

"Ņemot vērā pašreizējo situāciju, esam nolēmuši, ka Kairijs nepiedalīsies komandas treniņos vai citās kluba aktivitātēs. Tā ir viņa personiskā izvēle, un mēs to respektējam, bet pašlaik mēs nevēlamies, lai komandā kāds spēlētājs trenētos uz pusslodzi," skaidroja "Nets" ģenerālmenedžeris Šons Markss. "Svarīgi, lai kluba spēlētāji veido labu ķīmiju un personiskās ambīcijas noliek otrajā plānā."

Markss uzsvēra, ka kluba komunikācija ar pašu aizsargu un viņa pārstāvjiem noris bieži, bet progress pašlaik nav vērojams un konkrētas atbildes nav sniegtas. "Zinu, ka viņiem šāds lēmums nepatīk. Kairijs mīl basketbolu un vēlas būt kopā ar komandas biedriem," stāstīja "Nets" ģenerālmenedžeris. Pašlaik sportists pilnvērtīgi ar komandu ir trenējies vien Sandjego, kur klubs pirms sezonas sākuma aizvadīja treniņnometni.

Komandas galvenais treneris Stīss Nešs cer, ka situācija vēl mainīsies. "Varbūt pilsētas noteikumi mainīsies? Jebkas var notikt. Pašlaik mēs cenšamies būt elastīgi un adaptēties situācijai," optimismu pauž kādreizējais saspēles vadītājs Nešs.

Bruklinas vienības basketbolistu vidū domas dalās, vieni respektē komandas biedra izvēli, bet citi ar viņa nostāju nav apmierināti.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp