Pēdējā laikā arvien vairāk runā par viltotajiem vakcinācijas sertifikātiem. Nu jau par tiem ir dzirdējis katrs un radusies sajūta, ka dabūt neīstu sertifikātu ir tikpat viegli, kā tirgū nopirkt nelegālas cigaretes. Ir pat zināms par cilvēku grupu, kas pārdevusi vairāk nekā 200 viltotus sertifikātus, un četri no šiem neliešiem ir aizturēti.

Tajā pašā laikā anulēti līdz šim tikuši vien aptuveni 20 viltotie sertifikāti. Acīmredzot veikt asins analīzes kāda ģimenes ārsta visiem pacientiem ir pārāk liels čakars un tam trūkst resursu. Pat ja viltus vakcinētos atrastu, droši vien viņiem vienkārši pakratītu ar pirkstu un pateiktu: “Vairāk tā nedari, sarunāts?” Tikmēr tiek sākti kriminālprocesi par joku ierakstiem tviterī, zīmējumiem instagramā, bet jaunieti, kuram kabatā ir grams marihuānas, aizturēt dodas teju vai specvienība Omega.

Amizanti vērot arī valdības darbu. Brīžam šķiet, ka ārkārtas sēdēs viņi nevis meklē risinājumus krīzes pārvarēšanai, bet domā par to, kā kaut ko izdarīt, nevienu pašu neaizvainojot. Jo tuvojas kārtējās Saeimas vēlēšanas, bet apvainojies balsotājs nevienai partijai nav vajadzīgs. Rezultātā tā vietā, lai jau pirms pusgada pieņemtu nepopulārus lēmumus, kas būtu palīdzējuši izvairīties no situācijas, kurā esam šobrīd, deputāti Saeimā lidinās apkārt kā apmīzušās sniegpārsliņas.

Bet gribas stingrus, mērķtiecīgi tēmētus un trāpīgus lēmumus. Piemēram, nekādi nevaram tikt galā ar tiem no sejas maskām ārā izbāztajiem deguniem. Sabiedriskajā transportā, veikalos, aptiekās, pastā – visur, kur ej, priekšā apmeklētāji un darbinieki, kuru intelekta kapacitāte nav pietiekami plaša, lai pusotra gada laikā iemācītos sejas masku valkāt pareizi.

Komentāri (1)CopyLinkedIn Draugiem X