Agnese Zeltiņa atklāj, kādu mācību guvusi Covid-19 apstākļos

Agnese Zeltiņa Foto: Agneses Zeltiņas privātais arhīvs/Andrejs Šmeļevs
TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X

Latviešu teātra, kino un televīzijas aktrise un rotu zīmola "Soulstones" īpašniece Agnese Zeltiņa pavisam drīz laidīs klajā savu pirmo grāmatu "A - Z", kas tapusi, pateicoties "Instagram" sekotājiem. Tādēļ zīmīgā notikuma gaidās TVNET aicināja Agnesi uz sarunu.

Uzzinājām, kā mainījusies viņas dzīve un kādas mācības gūtas Covid-19 laikā. Kā, neizdodot naudu, sevi palutināt, no kādas atbildības sievietēm vajadzētu izvairīties un kā saglabāt siltumu un spēju mīlēt. Tāpat viņa atklāj, kā izdzīvojusi dažādas ekonomiskās situācijas, par savu piesātināto ikdienu un plāniem radīt jogas tērpu kolekciju.

Iedrošinot ikvienu šajā laikā, viņa teic: "Nevis sūdzēties un vaidēt, bet izdomāt, ko darīt!"

Kā radās ideja, ka pašai ir jāķeras pie grāmatas rakstīšanas?

Ideja radās tālajā 2005. gadā. Tobrīd dzīvoju Maskavā. Kad dzīvē notiek lūzuma punkti, lielas izvēles vai pārbaudījumi, man vienmēr ir licies svarīgi to piefiksēt. Tāpat diezgan sen rakstu arī dienasgrāmatu. Toreiz sēdēju mūsu Maskavas centra dzīvoklī Sarkanajos vārtos pēc kārtējās filmēšanās dienas vai kastinga, un man bija sakrājies daudz sajūtu, emociju un pārdomu. Atvēru datoru un uzrakstīju alfabēta burtus no A līdz Z. Es radīju struktūru, kurā alfabētiskā secībā turpmāk varētu fiksēt kodus, vērtības, kas man šķiet būtiskas un svarīgas.

Par ko vēsta sarakstītā grāmata, kāds ir tās saturs... kāds nosaukums?

Šī grāmata ir pirmā "Instagram" grāmata Latvijā, jo vispirms tika izstāstīta un tikai vēlāk, paklausot manu sekotāju neskaitāmiem lūgumiem, arī uzrakstīta. 2020. gada 21. jūlijā savus "Instagram" sekotājus manā profilā iepazīstināju ar grāmatas ideju. Turpmāko pusotru gadu, arī šobrīd, katru nedēļu 15 minūšu īsos IG TV vedu sev līdzi aizraujošā savas dvēseles ceļojumā, no A līdz Z, katru vakaru atklājot kādu no sev būtiskiem pieturpunktiem un vērtībām. Redzot, cik ļoti šis formāts cilvēkiem patīk, jo katru no ierakstiem vidēji noskatījušies 5000 cilvēku, es turpināju. Grāmata ir uzrakstīta "Instagram" postu formātā, tai ir 272 lappuses un tā ir papildināta ar 360 fotogrāfijām "Instagram" bilžu karuseļa veidā. #acis #atvērtība #bērnība #ceļš #drošība #gaisma - tās ir dažas no vērtībām, kas veido grāmatas struktūru.

Grāmatas nosaukums palika tāds, kādu to biju noformulējusi pirms 16 gadiem, "A - Z". Es runāju un uzrakstīju par mazās Siguldas meitenes ceļu un atklāju, kā jutos, ko izdzīvoju tajā laikā. Šī grāmata nav aktrises biogrāfija, jo es jau sen sevi nesaistu tikai ar šo profesiju. Lai gan neapšaubāmi, teātris un kino, milzīgā pieredze, ko esmu ieguvusi, strādājot vairākās valstīs, ir veidojuši ļoti būtisku un svarīgu nogriezni manā dzīvē.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu