Kad mediji sāk ziņot, ka līdz Pekinai palicis mazāk par simts dienām, aktuāla kļūst arī Latvijas hokeja izlase, kura Harija Vītoliņa vadībā ir tikusi uz ziemas olimpiskajām spēlēm. Nu pienācis novembris, un Vītoliņam jāved izlase uz divām spēlēm - ar Norvēģiju (11. novembrī) un Dāniju (12.).

Pirmā no tām notiks Esbjergā, otrā Vojensā. Norvēģi, netiekot uz Pekinu, jau nosaukuši pārbaudes spēļu sastāvu (tikai divi no olimpiskās kvalifikācijas!). Dāņi, kas aizlika priekšā kāju norvēģiem, pagaidām klusē. Tāpat kā Latvijas Hokeja federācija. Zvanu Harijam Vītoliņam uz Šveici.

"Mans mērķis ir šajās spēlēs pārbaudīt izlases tuvākās rezerves – 2001. gadu, kā arī iedot vairāk spēles laika tiem, kas olimpiskajā kvalifikācijā palika malā vai spēlēja maz," divu pārbaudes spēļu pamatuzdevumu skaidro Vītoliņš.

"Kad tad es viņus pārbaudīšu, ja ne novembra pauzē? Decembra spēlēs Šveicē jau būs jādomā par Pekinu. Dānijā gribu redzēt divas maiņas, kas kvalifikācijā bija kā ceturtā un piektā maiņa – nu viņiem būs iespēja taisīt rezultātu. Kā Denisam Smirnovam, kurš gan bija olimpiskajā kvalifikācijā, bet spēlēja maz. Kā Mārtiņam Dzierkalam, Renāram Krastenbergam vai Oskaram Batņam. Kā Kārlim Čukstem, kurš tad bija septītais aizsargs, bet tagad būs pirmajā pārī ar Kristapu Zīli. Vai Sandim Smonam," teica Vītoliņš.

"Mans mērķis ir – divas pieredzējušas maiņas un divas no 2001. gada. Nekad neesmu redzējis, kā spēlē Frenks Razgals, – atsauksmes no Polijas ir pozitīvas. Talantīgs ir Smirnovs, viņš noteikti būs starp četriem, pieciem centra uzbrucējiem, Šveicē labi spēlē Toms Andersons," skaidro Latvijas izlases galvenais treneris.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp