Dienvidkorejas seriāls “Kalmāra spēle” (“Squid Game”), kas kļuvis par galveno straumēšanas servisa “Netflix” “bestselleru”, ir radījis ietekmi arī citās nozarēs. Tā, piemēram, trešdien dienas gaismu ieraudzīja jauna kriptovalūta, kuras nosaukums ir SQUID. Turklāt pēdējo 24 stundu laikā jaunās kriptovalūtas vērtība pieauga par vairāk nekā 2400%, un tās tirgus vērtība ir 174 miljoni dolāru.

CNBC vēsta, ka seriāls ir radījis lielu ažiotāžu visā pasaulē, kas nu jūtama arī kriptovalūtu tirgū. Tagad seriāls ir ieguvis pats savu kriptovalūtu, kas pašlaik ir ļoti populāra. Atsaucoties uz digitālās valūtas veidotājiem, SQUID kriptovalūta nonāca iepriekšpārdošanā 20. oktobrī un tā nekavējoties tika izpārdota. Kriptovalūta tika izveidota kā ekskluzīvs norēķinu veids tīmekļa spēlei “Squid Game Project”, kas darbību sāks novembrī.

Pašlaik viena SQUID monēta maksā aptuveni trīs dolārus. Tīmekļa spēles veidotāji norāda, ka virtuālajā “Kalmāra spēlē”, līdzīgi kā seriālā, būs sešas spēles un tikai viens uzvarētājs, kurš arī iegūs visu naudu. Uz spēles spēlētājiem būs jāliek tieši SQUID virtuālās monētas.

Spēles veidotāji gan uzsver, ka pievienošanās šim tīmekļa turnīram (kurā dzīvību neviens nezaudēs, kā tas ir seriālā) nebūs lēts prieks. Dalībniekiem būs jāmaksā summa, kas ir lielāka par 30 tūkstošiem dolāru. Spēles maksa tiks sadalīta starp spēles veidotājiem (10%) un kopējo balvu fondu (90%).

Tomēr tirgus analītiķi brīdina kriptovalūtu cienītājus, ka var rasties “neparedzēti sarežģījumi”.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X