Pasaulē ir daudz sportistu, kuri karjerā kļuvuši par miljonāriem, bet tikai 12 atlēti dzīves laikā - par miljardieriem, liecina "Sportico" aplēses. Tiesa, ja neņem vērā inflāciju, vismaz miljardu ASV dolāru savā mūžā nopelnījuši tikai septiņi sportisti.

Basketbola leģenda Maikls Džordans karjeru NBA sāka 1984. gadā, kad līgā vislabāk apmaksātais spēlētājs bija Ērvins "Maģiskais" Džonsons ar 2,5 miljonu ASV dolāru algu sezonā. Debijas sezonā Džordana alga bija aptuveni 550 tūkstoši dolāru. Tie bija pavisam citi laiki.

Pateicoties milzu ienākumiem no līgumiem ar televīziju kompānijām, Ziemeļamerikā komandu sporta līgās atlētu algas ir sasniegušas prātam grūti aptveramus apmērus. Šosezon NBA vismaz 30 miljonu algu saņems 30 spēlētāji, tostarp arī Kristaps Porziņģis. Liepājnieks ieņem dalītu 21. vietu apmaksāto basketbolistu sarakstā ar 31 650 600 dolāriem pirms nodokļu nomaksas.

NBA debijas sezonā Džordans saņēma aptuveni 500 tūkstošus ASV dolāru no reklāmas līguma ar "Nike". Savukārt 2021. gadā šī sporta preču kompānija basketbola leģendai izmaksās aptuveni 150 miljonus, kaut arī sportista karjeru viņš noslēdza pirms teju 20 gadiem.

Džordans ir vēsturē pelnošākais profesionālais sportists. Aplēses liecina, ka viņš nopelnījis...

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp