Annelīze Mišela (Anneliese Michel) nomira pēc 67 eksorcismu pārciešanas. Viņas tiesas lieta guvusi vienu no 20. gadsimta bēdīgi slavenākajām rezonansēm. Kas lika nelaimīgajai ģimenei noticēt viņas apsēstībai, kādi bija eksorcisma ceremonijas dalībnieku motīvi un kādas beigas gaidīja šo briesmīgo stāstu?

1976. gada jūlijā Annelīze Mišela tika atrasta mirusi savā gultā. Pēc ekspertu domām, viņa mirusi no spēku izsīkuma, bada un neskaitāmo eksorcismu laikā gūtajām traumām.

24 gadus vecās meitenes nāves noslēpumainie un biedējošie apstākļi, protams, izraisīja plašu rezonansi sabiedrībā. Annelīzes lieta, kas aktualizēja svarīgu jautājumu par reliģijas brīvības robežām, iegāja vēsturē kā viena no šokējošākajām. Ārsti, žurnālisti un citu arodu pārstāvji joprojām cenšas atrast patiesību par šo mulsinošo vēstures notikumu.

"Viņa runāja dažādās valodās un dažādās balsīs. Sauca sevi par Luciferu, Hitleru, Jūdu, Neronu. Norāva drēbes, nodarīja pati sev miesas bojājumus. Ēda ogles. Laizīja savu urīnu uz grīdas. Gan viņa, gan viņas vecāki bija pilnīgi pārliecināti, ka Annelīzes ķermenis un prāts ir velna varā."

Komentāri (3)CopyLinkedIn Draugiem X