1726. gadā Londonu un visu Lielbritāniju pāršalca pārsteidzoša vēsts par nabadzīgo un neizglītoto Mēriju Toftu, kurai izdevies piemānīt pilsētas labākos ārstus, zinātniekus un pašu karali, pārliecinot visus, ka viņa dzemdējusi trušus. Pārsteigtā nācija brīnījās vairākus mēnešus, līdz gaismā nāca patiesība.

1726. gada septembrī ziņas par Mēriju Toftu (1703-1763) un to, ka viņa pasaulē laidusi vairākus trušus, sasniedza karaļa Džordža I galmu. Mērija bija 25 gadus veca analfabēte un bija precējusies ar drēbnieku Džošua Toftu. Avoti vēsta, ka par spīti spontānajam abortam 1726. gada augustā, Mērija joprojām šķita esam stāvoklī. 27. septembrī viņai sākās dzemdības, kuras gatavojās pieņemt Mērijas kaimiņiene Mērija Džila un vīramāte Anna Tofta. Mērijai beigu beigās piedzima kaut kas tāds, kas izskatījās pēc “kaķa bez aknām”.

Mērijas ģimene tūliņ vērsās pēc palīdzības pie akušiera Džona Hovarda, kurš Mēriju apmeklēja nākamajā dienā. Viņam priekšā tika liktas dažādās dzīvnieku daļas, kuras, kā apliecināja Anna Tofta, bija izņemtas no Mērijas nakts laikā. Nākamajā dienā Hovards atgriezās un palīdzēja Mērijai piedzemdēt vēl vairākas dzīvnieku daļas. Nākamā mēneša laikā Hovards novēroja, kā Mērija dzemdē truša galvu, kaķa kājas un vienā dienā veselus deviņus mirušus trušu mazuļus.

Hovards nosūtīja vēstuli par brīnumainajām dzemdībām dažiem no Londonas labākajiem ārstiem un zinātniekiem, kā arī karaļa sekretāram. Ieinteresētais karalis tūliņ pie Mērijas aizsūtīja divus savus vīrus, lai tie noskaidrotu, vai tas viss ir patiesība.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X