Saņēmu ziņu no savas grāmatvedes: “Cilvēks priecājas divas reizes: pirmo reizi – kad piereģistrē savu uzņēmumu, otru reizi – kad slēdz un likvidē...” Dokumentus sava mikrouzņēmuma likvidācijai biju iesniedzis jau pērnā gada decembrī, pagājis teju vai pilns gads, un visbeidzot manas SIA statusu Uzņēmumu reģistrā daiļo ieraksts “Likvidēts, 03.11.2021”.

Kā ļoti naivs cilvēks, kurš tic labajam un skaistajam, mikrouzņēmuma likvidāciju iepriekš biju iztēlojies kā pāris klikšķu jautājumu Valsts uzņēmumu dienesta (VID) elektroniskās deklarēšanas sistēmā. Nu kā – visi nodokļi nomaksāti, visas deklarācijas un gada pārskati iesniegti un pieņemti, problēmām nevajadzētu būt. Bet, kā savulaik teica kāda kolēģe: “Naivums tavā vecumā vairs nav rota.”

Tad nu, lūk, deviņus mēnešus pēc likvidācijas pieteikuma iesniegšanas sāku nedaudz satraukties par to, ka process joprojām stāv uz vietas. Pēc tam, kad par savām bažām informēju VID, saņēmu ziņu, ka 2013. gadā iesniegta nepareiza atskaite. Šo faktu viņi konstatēja 2021. gada 8. septembrī, kā arī noteica labojumu veikšanas termiņu – 15. septembri. Astoņus gadus bija vienalga, bet tagad jāizlabo nedēļas laikā.

Tā sakot – ak tad tev nepatīk, ka no mums deviņus mēnešus nav nekādu ziņu par SIA likvidāciju? Nu tad saņem šo te!

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X