Par spīti nelielajam izmēram, Londonas lepnajā Naitsbridžas rajonā sarūmējušies dārgi universālveikali, dizaineru veikali, restorāni, bagātnieku dzīvokļi un bankas. Pirms 34 gadiem šeit notika viena no vērienīgākajām banku laupīšanām pasaules vēsturē. Itāļu pleiboja Valērio Vičei izplānotajā operācijā laupītāji aptīrīja seifus, kuros glabājās skaidra nauda, rotaslietas un citas vērtslietas. Viņu guvums - teju 100 miljoni dolāru, pielīdzinot mūsdienu valūtas kursam.

Ar to filmas cienīgie pavērsieni vēl nebeidzās. Vičei sākumā aizbēga uz Latīņameriku, tomēr vēlāk tika aizturēts, kad atgriezās Anglijā pēc sava "Ferrari". 90.gadu sākumā viņu deportēja uz Itāliju, kur Vičei atvērtā tipa cietumā turpināja baudīt dzīvi pilnu krūti, līdz 2000.gadā zaudēja dzīvību apšaudē ar policiju.

Viltīgs plāns un asiņains pirksta nospiedums

Ir 1987. gada 12. jūlijs. Naitsbridžas seifu glabātuvē ienāk divi labi ģērbušies vīrieši un saka, ka grib noīrēt seifu. Glabātuves darbinieki vēl nezina, ka portfeļos vīriešiem paslēpti ieroči, un pavada viņus uz zāli, kur no grīdas līdz griestiem cieši viens pie otra izkārtoti simtiem seifu. Tajos iekšā - Londonas bagātnieku zelts, briljanti un skaidrās naudas žūkšņi.

Kad abi tikuši ārpus novērošanas kameru redzamības zonas, viens vīrietis tur ieroci pavērstu uz glabātuves menedžera galvas pusi, bet otrs tikmēr sasien abus apsargus.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X