Djego Maradonas karjera ilga 18 gadus, un viņa futbola ceļojums veda cauri vairākiem kontinentiem. Viņš iemantoja slavu Spānijas grandā "Barcelona", prestižajā Itālijas vienībā "Napoli" un ar Argentīnas izlasi sasniedza pašas augstākās virsotnes futbolā. Slavenais 10. numurs gandrīz vienmēr tika ietērpts zilos toņos. Pagājis gads, kopš šis izcilais futbolists un reizē arī pretrunīgi vērtētā, skandalozā persona devās aizsaulē. Atceroties leģendu, ieskatīsimies cilvēkstāstos, kuros ir atmiņas par Maradonu.

Plašā sirds

Maradonas dzīve ārpus futbola zālāja, salīdzinājumā ar mūsdienu futbola zvaigznēm, nebija tik labi pasargāta no mediju acīm, un visas viņa nepilnības tika atspoguļotas žurnālu, laikrakstu virsrakstos. Alkohola un narkotiku netikumi paliks viņa mantojumā uz visiem laikiem. Piemēram, cita Argentīnas superzvaigzne Lionels Mesi, kurš daudz tiek salīdzināts ar savu priekšgājēju, no neglaimojošiem virsrakstiem dzeltenajā presē ir labāk pasargāts.

Iespējams, ka futbolistam nebija nekas slēpjams, piesaistīja daudz vairāk sabiedrības uzmanību. Dienvidamerikas komentētājs un sporta speciālists Andress Kantors par vienu no visu laiku labākajiem futbolistiem izteicies šādi: "Viņam bija trūkumi, tāpat kā mums visiem. Maradonā bija tikpat daudz problēmu kā Argentīnas valstī kopumā. Tieši tādēļ, ka viņš bija kā atvērta grāmata, daudzi jutās viņam tuvi."

Argentīnietis bija spējīgs komunicēt ar jebkuru. Spēja veidot attiecības ar cilvēkiem, neatkarīgi no tā, vai viņš tos pazina vai ne.

"Djego visi mīlēja un cienīja," atceras bijušais komandas biedrs Gustavo Baross Šeloti, kurš kopā ar futbola virtuozu Maradonu spēlēja Argentīnas galvaspilsētas Buenosairesas klubā "Boca Juniors". "Joprojām ir daudzi cilvēki, kas viņa uzskatiem nepiekrita, taču neatkarīgi no tā viņu mīlēja. Visiem ar viņu bija labas attiecības. Nebūs tāda komandas biedra, kas varētu ko sliktu teikt."

"Ir fantastisks stāsts par viņa plašo sirdi pret kādu vīru un viņa meitu," stāsta sporta komentētājs Luiss Omārs Tapija. "Vīrietis rokās turēja meitu un tuvumā esošajiem policistiem lūdza palīdzību, jo meitu steidzami vajadzēja nogādāt slimnīcā. Meitene bija ļoti slima. Maradona apstājās pie vīrieša un meitenes un abus iesēdināja savā mašīnā. Viņš viņus aizveda un slimnīcu un samaksāja visus ārstēšanas izdevumus."

Laikā, kad viņš spēlēja Itālijas komandā "Napoli", klubs pirms viņa ierašanās barības ķēdē augstu nekotējās, bet...

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp