Liekais svars kļūst par arvien lielāku problēmu arī Latvijā, un galvenokārt tā izraisīto veselības problēmu dēļ. Teju katram no mums kādreiz mīļākās bikses vai kleita ir kļuvuši par šauru, un mēs esam mēģinājuši situāciju labot ar kādas diētas palīdzību. Dažām izdodas nomest lieko, bet vairumam svars samazinās tikai uz kādu laiku un pēc tam atgriežas – parasti ar pieaugumu. Kopā ar fitnesa treneri un sertificētu uztura konsultanti Inetu Rijnieci skaidrosim, kāpēc tā notiek un kā iespējams zaudēt lieko svaru uz visiem laikiem.

“Galvenā problēma ir tā, ka vairums cilvēku vēlas savu ideālo svaru sasniegt maksimāli ātri, vēlams jau rīt ap pusdienlaiku,”

teic Ineta Rijniece.

Nākamais solis – tiek meklēta diēta, kas sola visātrāko rezultātu. Ātrās diētas savus "upurus" parasti piesaista, solot ātri zaudēt trīs, piecus un pat septiņus kilogramus svara nedēļā. Un, kas pats galvenais, – šie solījumi piepildās! Tiesa gan, tiek noklusēts, ka ne jau tauki tiek zaudēti. Uztura konsultante skaidro, ka maksimālais iespējamais tauku zudums ir apmēram 250 grami dienā, kas nedēļā veido 1,75 kilogramus. Tad kā vienā nedēļā var zaudēt solītos piecus vai pat septiņus kilogramus? Kas tad īsti "pazūd"?

“Pārsvarā ātrās diētas laikā no organisma tiek izvadīts ūdens, zarnu saturs, zūd muskuļaudi un pavisam nedaudz tauku,” atklāj speciāliste. “Tieši tas arī izskaidro, kāpēc pēc diētas svars tik ātri atjaunojas, – organisms vienkārši atjauno mākslīgi izvadīto ūdens daudzumu un papildu svars rodas, ēdot vairāk, nekā nepieciešams normālai organisma funkcionēšanai, kas pēc badošanās arī ir saprotami.”

Bet tas nav viss – izrādās, ka, regulāri ievērojot ātrās diētas, izmisušais tievētājs arvien vairāk attālinās no sava sapņa par ideālu augumu, jo

Komentāri (1)CopyDraugiem Whatsapp Pinterest