Leģendārais Lerijs Bērds un viņa smalkais (kaitinošais) "trash talk"

Lerijs Bērds Foto: AP/Scanpix
Miks Kuncevičs
CopyDraugiem X Whatsapp

Nacionālās basketbola asociācijas (NBA) kluba Bostonas "Celtics" leģenda Lerijs Bērds neapšaubāmi ir viens no visu laiku izcilākajiem groza bumbas meistariem. Viņš ne tikai lieliski prata spēlēt, bet bija arī pazīstams ar smalku "trash talk" jeb bravūrīgu runāšanu. 33. numuram nebija jāmeklē pēc vārda kabatā, viņam vienmēr bija, ko teikt.

Basketbola leģenda Maikls Džordans teicis: "Lerijs ir visu laiku iespaidīgākais "trash talk" runātājs, un viņš mača laikā prata spēlēt prāta spēles. Viņš šajā runas stilā bija mans skolotājs."

Apskatīsim dažās spilgtākās Bērda diskusijas.

Kā vēlaties?

1985. gada mačā pret Atlantas "Hawks" Bērds guva 60 punktus. "Celtics" līderis pretinieku vienībai lika manīt savu "karsto roku" visa vakara ietvaros.

Pašreizējais NBA treneris Doks Riverss togad pārstāvēja "Hawks". "Bērds bija neapturams. Viņš kļuva tik pārliecināts, ka sāka piesaukt, kā iemetīs metienus. Tā bija spēle, kurā viņš uzbrukumā mocīja Dominiku Vilkinsu," atceras Riverss. "Viņš redzēja Dominiku kā jauno līgas zvaigzni, un Bērds mentāli viņu spīdzināja. Lerijs mocīja mūs visus, mača laikā viņš sauca, kā trāpīs metienu: "no stikla", "kurš ir nākamais", "no kurienes jūs vēlaties", un metieni precīzi lidoja cauri groza tīkliņam. Kad viņš sasniedza 55 punktu robežu, mēs sapratām, ka šis būs vēsturisks mačs."

Pat "Hawks" soliņš mača gaitā līksmoja līdzi Bērda sniegumam. Tā laika Atlantas treneris Maikls Fratello pēc spēles lika savai komandai noskatīties maču ierakstā un pēc tam piebilda: "Viena lieta ir, ka tu apbrīno pretinieka sniegumu, bet es nesaprotu, kāpēc jūs aplaudējāt viņam."

Kurš būs otrais?

1988. gadā Bērds piedalījās NBA visu zvaigžņu spēles trīspunktu metienu konkursā. Šī notikuma ietvaros radās leģendārais vārdu salikums: "Kurš būs otrais?"

Kādreizējais amerikāņu uzbrūkošais aizsargs Maikls Kūpers šo pasākumu aprakstīja šādi: "Lerijs ienāk ģērbtuvē un saka: "Es ceru, ka jūs, puiši, domājat par otro vietu, jo es šogad uzvarēšu." Sākumā visi bija apmulsuši un domāja, ka Bērds sajucis prātā, bet, sākoties konkursam, dalībnieki bija šokā. "Viņš nevarēja aizmest garām," sacīja Kūpers.

Bērds attaisnoja savus vārdus, uzvarot konkursā. Iespaidīgāku to padara fakts, ka visi metieni tika izpildīti iesildīšanās jakā.

Klaids Drekslers pret Leriju Bērdu

Vienai no Portlendas "Trail Blazers" leģendām Klaidam Dreksleram Bērda bravūrīgais runasveids visspilgtāk atmiņā palicis no viņa debijas sezonas 1983. gadā.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu