Somu snaiperis Simo Heihe (1905–2002) Ziemas kara laikā starp Somiju un Padomju Savienību ar īpaši pārveidotu šauteni nogalināja vismaz 505 ienaidniekus, kļūstot par nāvējošāko snaiperi vēsturē. Sarkanās armijas vidū viņš bija iesaukts par “Balto nāvi”.

Priekš kareivja, kurš tik daudz laika pavadījis frontē, Heihe bija pārsteidzoši bezbailīgs. Viņš esot teicis, ka nekad nav izjutis bailes. Savu darbu viņš uztvēris kā medības, vienmēr domājot par jauniem, atjautīgākiem veidiem, kā paslēpties vai vieglāk piemuļķot savus upurus.

Viņš izgudroja visai atjautīgus paņēmienus, piemēram, lēja savā priekšā sniegā ūdeni, lai dvaša nepaceltu gaisā sīkās sniegpārslas un nenodotu viņa atrašanās vietu. Viņš arī turēja mutē sniegu, lai ienaidniekam nebūtu redzama viņa dvaša. Viņš kļuva par ekspertu skaņu, dūmu un artilērijas uguns izmantošanā, lai slēptu pēdas, kad mainīja pozīciju. Viņš allaž valkāja baltu tērpu, lai saplūstu ar sniegoto vidi, kā arī līdzi ņēma tikai vienas dienas pārtikas devu, lai samazinātu nešļavas svaru.

Komentāri (3)CopyLinkedIn Draugiem X