Par kaķsamiem mēdz dēvēt cilvēkus, kas internetā izveidojuši sev pilnīgi citu identitāti. Viņi un viņas aizņemas bildes no pazīstamiem cilvēkiem vai pilnīgiem svešiniekiem un, ar svešu ārieni bruņojušies, cenšas nomakšķerēt sev partneri romantiskām attiecībām, vienkārši kliedēt garlaicību vai arī shēmot kā finansiāli apčakarēt nevainīgus upurus. Kaķēnsami savukārt būtu tās dāmas un tie kungi, kas identitāti nemaina un pat bildes ieliek savas, tikai - desmit gadus vecas bildes vai foto no dzīves posma, kad izskatījās vislabāk. Un, tos satiekot dzīvē, ir nepatīkams pārsteigums, ka kuplo cirtu īpašnieks no interneta ir onkulis, kam jau metas pliks pakausis, bet slaidā fejiņa izrādās izplūdusi tante. Taču tie ir šausmu stāsti par reāliem cilvēkiem.

Iepazīšanās saiti ir kāda uzņēmuma bizness, un biznesa vide mūsdienās nav iedomājama bez mākslīgā intelekta, piemēram, čatboti tevi sagaida, kad ienāc relatīvi modernā mājaslapā, vaicājot - kā varu palīdzēt? Taču iepazīšanās saitos var sanākt arī neviļus attapties, ka esi sācis sarunu ar kādu vai kaut ko, kas nemaz nav dzīvs cilvēks ar miesu un asinīm. Bet, kas zina, varbūt tieši tas beidzot var izrādīties tas dvēseles radinieks un ābola otra pusīte, kādu romantiskās ilūzijās dzīvojošie tik ilgi ir gaidījuši.

Boti ir datorprogrammas, kas veidotas tā, lai saņemto rakstisko informāciju spētu uztvert un mācētu uz to arī daudzmaz loģiski atbildēt. Šķiet - nu kā tad dators, kurš neko nejūt un kuram sirsniņa nepukstēs straujāk, varēs navigēt iepazīšanās procesu?

Bet arī boti ir dažādi: mazāk advancēti, kas reaģēs uz noteiktiem atslēgvārdiem, pretī izsūtot sagatavotu atbildi/jautājumu, un jaudīgāki, kas sarunu spēs uzturēs daudz profesionālāk. Talantīgākie čatboti tieši tāpat atbildi formulēs, pamatojoties uz atslēgas frāzēm, tomēr viņu kartotēkas failos būs lielākas izvēles iespējas labākajiem atbilžu variantiem, no kuriem gudrā programma piemeklēs, viņasprāt, veiksmīgāko, atbilstoši situācijai. Un, būsim atklāti, nav jau tā, ka vairums iepazīšanās vietņu apmeklētāju būtu ļoti oriģināli, bīdot iepazīšanās tekstus, un arī dzīvi vīrišķi mēdz sarakstīt dzejiskus pantus, kurus pēc tam izsūta katrai jaunai sarunbiedrenei, nomainot vien viņas vārdu un matu krāsu attiecīgajās vietās.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X