Tornike Šengelia ir viens no labākajiem basketbolistiem Eiropā. Ņemot vērā ģeopolitisko fonu, Gruzijas valstsvienības kapteini 2020. gada vasarā nosodīja par pievienošanos Krievijas klubam Maskavas CSKA. Kas viņš ir - nodevējs vai patriots?

Latvijā netrūkst cilvēku, kas nosoda grupas "Prāta Vētra" vai Intara Busuļa koncertēšanu Krievijā. Allaž sabiedrībā tiek postulēts, ka sports un kultūra jānošķir no politikas. Tomēr dzīvē viss nav tik vienkārši. Latvijas kaimiņzeme austrumos vairākkārt pierādījusi, ka tās interesēs ir militāri apdraudēt citas nācijas.

2020. gada vasarā Šengelia parakstīja trīs gadu līgumu ar CSKA komandu, kas kopš Padomju Savienības laikiem atšifrējumā nozīmē "Armijas centrālais sporta klubs". Tiek lēsts, ka šosezon Gruzijas basketbolists ir viens no Top 10 vislabāk atalgotajiem basketbolistiem Eiropā ar atalgojumu aptuveni 1,8 miljoni ASV dolāru...

Šengelia ir Gruzijas basketbola valstsvienības kapteinis. Līdz ar to tas nebija pārsteigums, ka viņš saņēma nosodījumu, par savu nākamo darba vietu izvēloties Krieviju, pievienojoties vienam no spēcīgākajiem basketbola klubiem Eiropā.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp