"Kas notiks, ja sākšu strādāt par taksistu?" Tas nav parasts jautājums, bet, iespējams, kādam tas ir ienācis prātā. Ar kolorītiem stāstiem dalījušies divi taksometru vadītāji no Igaunijas.

Neraugoties uz to, ka taksometru vadītāju pagātne ir atšķirīga, viņu pieredzē bijusi gan mīlnieku krāpšanas atmaskošana, gan iepazīšanās ar noziedzniekiem. Divi taksometra vadītāji atklāti stāsta par savu pieredzi un taksista darba aizkulisēm.

Pirmā savu pieredzes stāstu atklāj 22 gadus vecā Jete no Tartu. Viņa stāsta, ka par taksisti kļuvusi derību rezultātā. Tāpat kā daudziem citiem studentiem, arī Jetei vajadzēja naudu, tāpēc viņa nolēma mesties izaicinājumā. Tiesa, jau pēc dažām nedēļām viņa nopietni apsvēra, ka varētu padoties un samierināties ar zaudējumu derībās. Viņai šķita, ka dzīve sāk pārvērsties par traģikomēdiju, kur viņai atvēlēta galvenā loma.

Zelta gredzens, kas paredzēts citai

Jetes pirmais brauciens bijis uz Supilinnas rajonu Tartu. Jaunā taksometra vadītāja iemina gāzes pedāli un ieslēdza radio. Skanēja viņai pazīstama mūzika — grupas "Paha Polly" dziesma "Ma olen Tartu". "Es uzreiz sajutu, ka šai pilsētai ir ko man piedāvāt," smaidot stāsta Jete.

Kad viņa nonāca galamērķī, automašīnā iekāpa jauns vīrietis uzvalkā. Viņam līdzi bija liels sarkanu rožu pušķis. Viņš pieklājīgi sasveicinājās, bet seja šķita pilnīgi bez emocijām.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X