Rīgas "Dinamo" hokeja komandas stūri pagājušajā nedēļā pārņēma Vladimirs Krikunovs. Hokeja aprindās - Mužiks. Īsts vīrs. Uz tādiem var paļauties.

Latvijas hokejā Vladimirs Krikunovs nav svešs cilvēks. Savulaik viņš ieradās Rīgas „Dinamo” komandā no Maskavas „Kriļja sovetov”, aizvadīja rīdzinieku rindās sešas ļoti labas sezonas PSRS čempionātā, bija komandas kapteinis, bija viens no labākajiem aizsargiem augstākajā līgā.

Kopš tā laika Kirovočepeckā dzimušajam Vladimiram Krikunovam Rīga un Latvija ir īpaši tuvas vietas. Ne velti viņš pirms pāris deviņiem gadiem izteicās, ka pēc trenera karjeras beigām mitināsies savā mājā pie Kauguriem. Vladimira vecākais dēls Rīgā auga līdz skolas laikam, bet jaunākais Rīgā ir piedzimis. 2008. gada pasaules čempionātā Krikunovs bija Latvijas izlases konsultants. Kas zina, varbūt savu ilgo trenera karjeru Mužiks arī pabeigs Latvijā, kur viņš to savulaik arī gribēja sākt un kur viņš gribēja beigt spēlētāja karjeru. Nebija lemts... Tā ka, iespējams, viņa ierašanās Rīgā ir pat simboliska un liktenīga.

Nevaru palielīties, ka ar Vladimiru Krikunovu esam labi pazīstami. Pirms vairākiem gadiem vasarā bija ar viņu garāka saruna, bet tas arī viss. Pārējā laikā – sveicināšanās līmenī. Pieredzējušajam trenerim atkal jauns izaicinājums? Toreiz – pirms vairākiem gadiem – jau jautāju trenerim, vai 62 gadu vecumā trenerim vispār vēl ir izaicinājumi (tovasar viņš kļuva par ”Barys” galveno treneri). Krikunova atbilde bija interesanta un neko jaunu viņš pie tās piebilst nevar:

- Man jau laikam izaicinājums laiks ir pagājis... Tas ir vienkārši kaut kas jauns manā trenera karjerā – jauna komanda. Žurnālisti ir sarēķinājuši, ka KHL spēlējot vairāk nekā 300 manu hokejistu – tie ir spēlētāji, kuri pie manis ir trenējušies. Tagad būs vēl vairāk,” smiedamies teica toreiz Vladimirs Krikunovs.

Atsvaidzinātā variantā piedāvāju to sarunu ar Vladimiru Krikunovu, kurš noteikti ir viena no kolorītākajām personībām starp jaunā laika Rīgas “Dinamo” galvenajiem treneriem.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp