Latvijas futbola izlase pēdējos gados nav bijusi fanu mīlētākā komanda, taču šīs tūkstošgades sākumā mūsu futbolistus, it sevišķi Māri Verpakovski, līdzjutēji bija gatavi uz rokām nesāt. Rubrikā "Neiespējami atkārtot?!" atskatīsimies uz valstsvienībā gūto vārtu rekordu, kas pārskatāmā nākotnē ir nepārspējams.

Rubrikā "Neiespējami atkārtot?!" iepriekš stāstījām par Helmuta Baldera, Viktora Dobrecova, Veina Grecka, Vilta Čemberlena un Useina Bolta nepārspējamajiem rekordiem. Šoreiz stāsts ir par Latvijas futbolistu Māri Verpakovski, kuru 2003. gadā atzina par "Eiropas gada cilvēku Latvijā". Šādu atzinību izpelnījušies vēl tikai divi mūsu sportisti - bokseris Mairis Briedis (2014) un tenisiste Aļona Ostapenko (2017). Mediji un Latvijas eksprezidente Vaira Vīķe-Freiberga viņu savulaik dēvēja par zelta puisēnu! 

Verpakovskis ir Latvijas futbola izlases visu laiku labākais vārtu guvējs ar 29 precīziem sitieniem. Māris ir vienīgais Latvijas futbolists, kurš guvis vārtus Eiropas čempionāta finālturnīrā - vēsturiskajā 2004. gadā zaudējumā 1:2 pret Čehiju. Kvēlākie futbola fani noteikti atminas, ka tiesneši Eiropas čempionāta mačā nefiksēja pārkāpumu soda laukumā pret Verpakovski - iespējams, būtu realizēts 11 metru soda sitiens un spēle pret Vāciju nebeigtos ar rezultātu 0:0.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp