Kādreiz, gadsimtu mijā Latvijas U-20 treneris Aleksandrs Cicurskis itin bieži atkārtoja frāzi, ka visi, kas šajā vecumā spēlē hokeju, ir arī Latvijas U-18 vai U-20 izlase. Cicurskis principā varbūt pārspīlēja ar vienu vai divām maiņām, bet ne vairāk.

Ar lielu sajūsmu sekoju līdzi tagadējo laiku U-18 un U-20 izlasēm. Par Oļega Sorokina rekordu – 51 U-18 izlases kandidāts novembra nometnē jau rakstīju. Nekā nosodāma – pasaules čempionāts vēl gana tālu (21. aprīlis – 1. maijs), kad tad vēl izlases kandidātus vētīt, ja ne pusgadu iepriekš.

Daudz lielāks bija mans pārsteigums, ka Latvijas U-20 izlases galvenais treneris Kārlis Zirnis nepilnas divas nedēļas pirms pasaules čempionāta sākuma uz junioru izlases pēdējo nometni bija uzaicinājis 43 hokejistus… Tā kā par vēlu un tā kā mazliet par daudz… It sevišķi ņemot vērā, ka t.s. novembra izlašu pauzē Zirnis jau bija pārbaudījis krietnu pulku jauno hokejistu, no kuriem 18 (!) izrādījās pēdējai nometnei nederīgi. 18+43=61! Divas izlases un vēl pāri paliek.

Varbūt par iemeslu tam kalpo rezultāti ar Dānijas (4:2) un Baltkrievijas (1:6) junioriem, ar kuriem būs jāspēlē arī pasaules čempionāta 1. divīzijā? Turnīrā Jelgavā latvieši zaudēja arī Austrijai (1:2), kas šogad spēlē Elites grupā. Principā nekādu pārmetumu Zirnim, jo viņš, kurš ikdienā strādā ASV, tikai dara nepieciešamo – pārbauda pēc iespējas vairāk kandidātu. Tā kā pērn kovida dēļ 1. divīzija nespēlēja, Zirnim nekādu dižu iestrādņu nevarēja būt.

Pag, pag! Bet mums taču ir HK “Rīga” – tipiska junioru komanda, kas spēlē MHL jeb Krievijas junioru čempionātā. Pieteikumā 23 šā vecuma (2002/2003) hokejistu. Divas vai trīs maiņas varētu kalpot kā U-20 izlases bāze, labākos sešus septiņus ārzemniekus tikai piejaucējot šiem puikām.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp