2021. gada agrā 8. decembra rītā pēc Latvijas laika Nacionālajā hokeja līgā (NHL) debitēja latviešu aizsargs Kristiāns Rubīns. Šo nozīmīgo maču gan tiešraidē neizdevās vērot hokejista pirmajam trenerim Mikam Dzindulim, bet viņš audzēkni apsveica gan pirms, gan pēc spēles.

Savā debijas spēlē NHL Rubīns kāpa uz Toronto halles ledus, kur "Maple Leafs" ar 5:4 uzveica latviešu vārtsargu Elvi Merzļikinu un Kolumbusas "Blue Jackets" komandu.

23 gadus vecais Rubīns kļuva par pirmo nedraftēto Latvijas hokeja aizsargu, kurš spēlējis NHL.

Laukumā debijas cīņā viņš pavadīja 13 minūtes un 40 sekundes, kuru laikā izpildīja trīs metienus pa vārtiem, lika lietā četrus spēka paņēmienus, bloķēja vienu metienu un maču noslēdza ar negatīvu lietderības koeficientu -1.

Sava audzēkņa pirmo maču NHL gan tiešraidē neredzēja Rubīna pirmais treneris Miks Dzindulis, kurš apņēmās vēlāk visu spēli noskatīties atkārtojumā. Uzreiz pēc Kristiāna izsaukšanas uz "Maple Leafs" komandu Dzindulis viņu apsveica īsziņā, arī pēc veiksmīgās debijas labus vārdus nosūtīja rakstiski.

"Viņa debiju NHL gaidīju jau pagājušajā sezonā, bet nesanāca. Prieks, ka izdevās šogad, ar otro piegājienu. Cerams, ka viņš tur arī uzkavēsies. Kaut gan, ja būtu kādas citas NHL komandas sistēmā, varbūt jau agrāk būtu debitējis, kā arī vieglāk būtu noturēties. Toronto klubs ir ļoti labs un ambiciozs. Sastāvā ir daudz slavenu un meistarīgu hokejistu, tāpēc tur noturēties varbūt pat ir grūtāk nekā kādā citā komandā," gandarīts par audzēkņa sasniegto sarunā ar KLIK bija hokeja kluba "Prizma" un hokeja skolas "Pārdaugava" treneris Dzindulis.

Trenera ģimenē nesen sagaidīts ģimenes pieaugums, tāpēc viņam neizdevās Rubīna debiju vērot tiešraidē, bet Dzindulis ir apņēmības pilns visu maču "no zvana līdz zvanam" noskatīties ierakstā.

Viņa vērtējumā Rubīna sniegums pirmajā spēlē NHL bijis ļoti solīds. Statistika ir ļoti cienījama, bet vienīgā darvas karotīte kopējā medus mucā gan esot...

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp