1919. gada 15. janvārī Bostonas piekrastē pārsprāga milzīga melases sīrupa tvertne, kā rezultātā radās mežonīgs lipīga sīrupa cunami vilnis, kas pārpludināja ielas, sagrāva mājas un nogalināja 21 cilvēku. Tā bija lipīgākā un dīvainākā traģēdija ASV vēsturē.

Milzīgs lipīga sīrupa vilnis izklausās kā no multfilmas, tomēr toreiz tā bija šausminoša realitāte. Vilnis sadragāja vairākas mājas, sagrāva vilciena sliežu posmu un nodarīja citus postījumus. Aplēsts, ka kopumā postaža mērāma 100 miljonos toreizējo ASV dolāru.

Visu vēl drūmāku padarīja lielais skaits bojā gājušo. Sīrupa vilnis uz priekšu kustējās ļoti ātri, tāpēc visvairāk nepaveicās tiem, kas gadījās tā ceļā. Cilvēki tika notriekti no kājām un saspiesti vai noslīcināti. Sīrupa plūdi prasīja 21 cilvēka dzīvību, bet ievainoti tika vēl 150 cilvēki.

Skaidrs, ka katri plūdi ir lielāka vai mazāka traģēdija, tomēr sīrupa plūdi bija kaut kas īpaši bīstams, tāpēc glābšanas darbi bija lēni un sarežģīti. Glābējiem bija jābrien pa lipīgā sīrupa ezeru, lai nonāktu līdz cietušajiem un izvilktu tos ārā. Tomēr ar to viss nebeidzās. Kad cietušie bija nogādāti drošībā, visiem tapa skaidrs – aizvākt no ielām teju desmit miljonus litru sīrupa nebūs viegls uzdevums.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X