Elvja Merzļikina pārstāvētā Nacionālās hokeja līgas (NHL) komanda Kolumbusas "Blue Jackets" ir pārsniegusi 20 aizvadīto maču robežu regulārajā sezonā. Neliels spēļu skaits, bet pietiekams, lai gūtu pirmos secinājumus par Merzļikinu un vienības spēli līdz šim brīdim. Viedoklī par latviešu vārtu vīra un kluba sekmēm dalījās prestižā medija "The Athletic" apskatnieks Ārons Porclains.

Latvijas labākais vārtsargs Merzļikins līdz šim demonstrējis pārliecinošu sniegumu (13 aizvadītajās spēlēs raksta tapšanas brīdī) – vidēji ielaidis 2,61 ripu un atvairījis 92,3% metienu. Komandas vadība pirms sezonas sākuma lika noprast, ka Elvis būs pirmais numurs. Tas Merzļikinam devis lielāku pārliecību, to izceļ arī "The Athletic" žurnālists Porclains: "Elvis kopumā izskatās daudz pārliecinātāks nekā iepriekšējās sezonās, jo viņš labi apzinās, ka ir komandas pirmā izvēle vārtos. Arī visa kluba organizācija zina, ka pamatā vārtus sargās viņš. Elvis ir kļuvis par neapstrīdamu komandas līderi. Viņš pats labi apzinās, ka viņam ir liela atbildības nasta, kas uzkrauta uz viņa pleciem."

Pirms sezonas Elvis kā vienu no mērķiem izvirzīja Vezina balvas izcīnīšanu, ko pasniedz līgas labākajam ripu ķērājam. "Nevēlos dot solījumus, bet varu teikt... Mans plāns ir izcīnīt Vezina trofeju. Es izdarīšu to Matīsa Kivlenieka dēļ. Mēs nezinām, kā izvērsīsies sezona, bet tāds ir mans mērķis. Uzskatu, ka to varu paveikt," izdevumam "The Athletic" norādīja Merzļikins.

Pašlaik latvieša izredzes ir grūti vērtēt, jo ir aizvadīts pārāk mazs spēļu skaits. Porclains atzīst, ka uz sezonas beigām būs vieglāk saprast, kuri tad ir galvenie pretendenti uz prestižo apbalvojumu. "Vezina ir augsts mērķis. Vēl daudz hokeja, ko spēlēt, līdz būs jāsāk balsot. Tomēr Elvis sezonu ir sācis ļoti veiksmīgi. Viņš daudzos statistikas rādītājos ir starp labākajiem NHL vārtsargiem," izteicās Porclains.

Starpsezonā komanda maiņas darījumā no Filadelfijas "Flyers" ieguva Čehijas hokeja zvaigzni Jakubu Vorāčeku. Pretējā virzienā devās ilggadējais komandas spēlētājs Kems Atkinsons. Merzļikina pārstāvētā vienība vēlējās kļūt fiziski stiprāka un padarīt uzbrukumu dinamiskāku, tāpēc tika piesaistīts Vorāčeks, kurš savas hokeja gaitas spēcīgākajā hokeja līgā pasaulē sāka tieši "Blue Jackets".

Pašlaik uzbrucējs teicami apdāvinājis komandas biedrus ar piespēlēm (24 mačos 19 rezultatīvas piespēles). Porclains uzskata, ka 32 gadus vecā uzbrucēja piesaiste ir krietni palīdzējusi komandai būt rezultatīvākai uzbrukumā...

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp