Kristapa Porziņģa pārstāvētais Nacionālās basketbola asociācijas (NBA) klubs Dalasas "Mavericks" aizvadījis nedaudz vairāk par 20 mačiem. Laiks novērtēt, kas Teksasas klubā mainījies, salīdzinot ar iepriekšējajām sezonām. Par izmaiņām komandā ar savu viedokli dalījās apskatnieks Tailers Votss, kurš ikdienā Ziemeļamerikas medijā "FanSided" cītīgi informē līdzjutējus par jaunākajām aktualitātēm "Mavericks" nometnē.

Dalasa spējusi gūt panākumus pret komandām, kuras būtu jāuzvar, bet neveiksmes lielākoties piedzīvotas pret tādiem klubiem, kas šosezon demonstrē labu basketbolu. Pašlaik "Mavericks" uzvaras un zaudējumi mijas ar vienādības zīmi. Sezonas turpinājumā biežāk stāsies pretī augstas raudzes kolektīvi, un tad patiešām būs iespēja novērtēt, vai "Mavs" var cerēt uz ko vairāk kā divos iepriekšējos gados, kad sezona noslēdzās jau pirmajā kārtā, atduroties pret Losandželosas "Clippers".

Protams, būtiskākais jautājums Latvijas un arī NBA faniem ir, vai Porziņģis godprātīgi atstrādā savu darba algu (159 miljoni ASV dolāru (139 miljoni eiro) piecās sezonās)? Ja paskatāmies statistikā, tad liepājnieka parādītais sniegums ir diezgan līdzīgs iepriekšējām divām sezonām, bet lielākoties varam novērot atšķirību, kā tiek noslēgti latvieša uzbrukumi. Ja pie iepriekšējā galvenā trenera Rika Kārlaila Porziņģim bija jāpilda konkrēti uzdevumi, tad pie Džeisona Kida ir lielāka rīcības brīvība. Porziņģis daudz biežāk saņem bumbu postā. Kārlails to īsti neatbalstīja.

"Tieši šāda uzticēšanās un brīvā spēle ir atgriezusi Kristapā pārliecību," izceļ žurnālists Tailers Votss. "KP šosezon atguvis ātrumu un atlētismu, jo šī bija pirmā vasara pēc ilgiem laikiem, kad viņam nebija jādziedē traumas. Viņš ir uzlabojis spēli groza tuvumā (post game), un uzbrukuma arsenāls ir kļuvis plašāks. Lielākais mīnuss - Kristapam biežāk jāizpilda metieni."

Ziemeļamerikas apskatnieki atzīmējuši, ka viņi vēlētos, lai liepājnieks biežāk uzņemtos iniciatīvu, jo viņam pietiek meistarības, lai izkārtotu sev labas metienu iespējas.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp